ESPRESO ANALIZA: Hrabra Zvezda je izgubila 2 boda! Ko je podbacio, a ko je iznenadio? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet

falila je samo pobeda!

ESPRESO ANALIZA: Hrabra Zvezda je izgubila 2 boda! Ko je podbacio, a ko je iznenadio? (FOTO) (VIDEO)

Veče puno emocija na stadionu "Rajko Mitić"

Objavljeno: 11:10h
Nikola Husein

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su meč 1. kola Lige Evrope protiv BATE Borisova i pokazali da su veoma ozbiljan tim koji se ne libi da pokaže zube i odigra u jakom ritmu čitavih devedeset i kusur minuta!

Sjajna defanziva, postavljanje igrača, bez brzopletih oslobađanja lopte, siguran pas, lopte sa "očima", sloboda da se uputi udarac na gol iz daljine... Sve su ovo stvari koje su krasile igru ekipe koju sa klupe predvodi Vladan Milojević.

foto: REUTERS/Marko Djurica

Ostaje žal za propuštenim prilikama Srnića i Boaćija, ali gorak ukus u ustima neće osetiti nijedan navijač našeg najtrofejnijeg kluba.

"Espreso analiza" je i ovoga puta pred vama, sumiraćemo učinak fudbalera Crvene zvezde sa ovoga meča:

Milan Borjan - Dugo navijači, pa i igrači nisu imali ovoliko poverenja u ovog čoveka! Došao je tiho, mnogi ga nisu videli kao dobro rešenje među stativama, ali Borjan je postao vođa odbrambenog bedema crveno-belih.

Par intervencija, posebno ona kod šuta Ivanića sredinom drugog poluvremena, pokazala je sigurnost Milana Borjana. Sve češće se dešava da lopta dolazi do njega u ranoj fazi napada, što pokazuje sigurnost saigrača u svog čuvara mreže, koji svojim inteligentnim ispucavanjima gađa krila tima iz Ljutice Bogdana i tako sabija protivnika na samu ivicu igrališta bez velike šanse za potencijalni kontranapad. Bezmalo puta Borjan se nalazi u ulozi "libera" i prihvata loptu izvan svog kaznenog prostora, i započinje akcije crveno - belih. Kod izjednačujućeg gola, apsolutno ništa ne bi mogao ni Bufon, tako da je i ovaj meč odradio maksimalno dobro.

foto: REUTERS/Marko Djurica

Filip Stojković - Po mnogima igrač utakmice, svuda ga je bilo, desno, čak i levo, gore, dole... Sjajno je oduzimao lopte fudbalerima BATE-a bez faula, ubacivao se u napad, neumorno špartao kraj aut linije, i neretko slao lopte u sredinu, što priznaćete za bekove naše lige nije baš čest slučaj. Ofanzivno besprekoran, stiče se utisak da može da odigra dve utakmice zaredom, a da ostane svež kao da je meč tek počeo. Filip Stojković da ne igra za reprezentaciju Crne Gore, bez problema bi konkurisao za poziciju desnog spoljnog koju u svojoj formaciji forsira selektor Slavoljub Muslin.

foto: REUTERS/Marko Djurica

Milan Rodić - Dečko sa lavovskim srcem! Po osobinama beka razlikuje se od Filipa Stojkovića, ali svoje ofanzivne nedostatke dopunjuje svojom snagom koju poseduje nekadašnji član ruskog Zenita. Istina, odigrao je malo slabiji meč, par puta je imao komplikacije prilikom oslobađanja lopte, ali ostavio je korektan utisak, s obzirom da je većinu utakmice Zvezda napadala uglavnom po desnoj strani preko Stojkovića i Srnića.

foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Vujadin Savić - Mnogo bolji član štoperskog dua! Nadmoćan u duelima, sigurnost u pasovima, i iznošenje lopte napred su njegove glavne karakteristike ove sezone. Često osporavani Savić, igra verovatno svoju najbolju sezonu u karijeri, ali priznaćete, mogao je bolje da reaguje prilikom gola beloruskog tima. Mali nesporazum između njega i Stojkovića, i trenutak nepažnje iskoristio je Signevič i prošetavši između dva fudbalera zatresao mrežu. Posle primljenog pogotka, Savić bez greške, za pohvalu je i njegovo iznošenje lopte do kaznenog prostora rivala u smiraj utakmice i ogromna želja za pobedom koja kod ovog igrača nikada ne dolazi u pitanje.

foto: REUTERS/Marko Djurica

Damijan Le Talek - Kao početnik je Le Talek izgledao pored Vujadina Savića. Delovao je pomalo odsutno i nezainteresovano tokom prvog poluvremena. Nesigurni startovi, nedostatak koncentracije, kašnjenje kod duela, moglo je uticati na znatno lošiji rezultat crveno-belih na ovom meču, ali na sreću sve je prošlo bez posledica. Jedno od lošijih izdanja Francuza u dresu Crvene zvezde.

foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Nenad Krstičić - Neumorna radilica ovog tima. Pretrčao je kilometre i kilometre, svojom smirenošću na terenu delovao je kao Dejan Stanković u najboljim danima. Krstičić je bio spona između dva krila, delio je lopte kao novogodišnje poklone, spajao nespojivo, i svojom smirenošću i inteligentnim odlukama pokazao kakvo je pojačanje za ovaj tim Vladana Milojevića. Dva loše izvedena prekida na sam rub kaznenog prostora nisu pokvarila odličnu sliku o njemu. Igrač koji ima fudbal u malom prstu je veoma važan šraf u novom timu Crvene zvezde.

foto: REUTERS/Marko Djurica

Mičel Donald - Kapiten Zvezde još jednom je odradio svoj deo posla na visokom nivou. Ono što se od njega očekivalo to je i uradio. Iako na početku malo nesigurniji, Donald je znao da umiri igru kada treba, uputi pravovremene pasove, izlazio iz većine duela kao pobednik, a ne treba zaboraviti da je upravo Donald poslao sjajnu loptu za Srnića pre gola Radonjića za 1:0. O njegovoj fizičkoj spremi ne treba trošiti reči, Donald je praktično neumoran fudbaler.

foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Gelor Kanga - Dva lica veziste crveno-belih. Znao je da iznervira sve navijače svojim soliranjem, kao i nerezonskim šutevima iz daljine. Ponekad čak i nepotrebno kasnio sa pasovima ka saigračima, ali ovom fudbaleru se nema šta zameriti. Ume da iznervira, ali triput više ume da oduševi. Ono što ga je krasilo tokom kvalifikacija za Ligu Evrope, Kanga je na momente demonstrirao i na meču sa BATE-om. Lopte u prostor za igrače, odvlačenje igrača kada ima loptu, a onda jednim potezom okrene stranu i napravi šansu saigračima za gol. Njegova niska građa stvara mnogo problema svakoj odbrani, kao i njegova nepredvidivost u pojedinim situacijama. Očigledno pun samopouzdanja posle golova protiv Sparte i Krasnodara pokušavao je da iznenadi golmana svojim šutevima, ali nijedan nije bio ni blizu toga da završi u mreži.

foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Slavoljub Srnić - Uh, šta reći?! Promašio je pa skoro identičnu šansu kao Saša Ilić novembra 2003. protiv Reala iz Madrida. Da je pogodio verovatno bi Crvena zvezda upisala prva tri boda u grupnoj fazi Lige Evrope. Nedostatak koncentracije, postavljanje pogrešne noge pri Boaćijevom spajanju sa golom, ili nešto treće... Srnić, je tragičar ovog meča. Ali tragičar kome niko ništa ne može, ali i ne sme zameriti! Neumorni Srnić asistirao je Radonjiću za vodeći gol, ali i bio stalna opasnost po bekove i štopere BATE-a. Nešto lošija saradnja njega i Stojkovića na meču uticala je na to da se često upravo Stojković viđao "iznad" njega kao krilo u fazi napada. Srnić nikako ne sme da dopusti sebi da ga ovaj promašaj obeshabri i spusti mu moral, već glavu gore, i da nastavi sa sjajnim partijama ove jeseni. Milojević je definitivno pronašao pravog Srnića.

foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Nemanja Radonjić - Ovaj dečko je "Iks faktor" ovog tima. Smirio je glavu, fudbal je njegov život. Njegova brzina dugo nije viđena na našim terenima, solo prodori koji sa lakoćom završavaju u kaznenom prostoru stvarajući opasnost za gol protivnika. Ponovo je postigao gol u Evropi isprativši akciju tima i samo postavivši nogu na centaršut Srnića. Postoje nesigurnosti u njegovoj defanzivi, često ispadanje kod napada protivnika, ali Radonjić svojim neverovatnim talentom i srcem sa kojim igra svaki meč ispravlja sve nedostatke u svojoj igri. Situaciju kao u meču protiv Sparte u Beogradu kada je svojim "a-la-Bejl" prodorom došao do gola golmana BATE-a, ali i ovoga puta ništa od pogotka. Radonjićeva karijera je ponovo živa, i oko njega će se otimati mnogi evropski velikani.

foto: REUTERS/Marko Djurica

Ričmond Boaći - Mali pad u njegovoj formi u zadnjih nekoliko mečeva. Bez gola u Evropi od meča u Pragu. Slaba koncentracija u završnici, nesiguran prijem, i komplikovanje u pojedinim situacijama, Boaćija svrstavaju u jednog od lošijih pojedinaca meča. Imao je sjajan pas za Srnića kod one nestvarno promašene šanse. Priliku u prvom poluvremenu kada se spetljao prilikom povratne lopte koju je mogao da pretvori u prednost, bi verovatno pretvorio u pogodak u prvoj sledećoj utakmici, ali ovoga puta bez konkretnog učinka. Otvarao se po strani kada je bilo potrebno, i znao je da smiri igru u trenucima jakog tempa utakmice, no ništa više od toga.

foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Sa klupe su ušli Rikardinjo, Pešić i Milijaš, ali nisu imali zapaženiji učinak.

NAJVEĆA MUKA DELIJA JE REŠENA: Zvezda uspela da izboksuje promenu termina zbog njih!

Bilo je ovo lepo veče na Marakani. Čekali su svi kojima je crveno-bela boja u srcu predugo na jednu ovakvu utakmicu, a fudbaleri su dali sve od sebe kako ne bi razočarali armiju svojih navijača. Nemaju izabranici Vladana Milojevića iskustvo igranja u Evropi, ali su pokazali da imaju kvalitet i želju za prolaz u nokaut fazu Lige Evrope.

BONUS VIDEO: Dragić posle pobede nad Španijom

(Nikola Husein)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.