ĐUKIĆ ZNA KAKO DA IGRA PROTIV JANG BOJSA: I remi je sastavni deo fudbala, ali mi idemo na pobedu!
Foto: Nebojša Mandić

krenuće ofanzivno

ĐUKIĆ ZNA KAKO DA IGRA PROTIV JANG BOJSA: I remi je sastavni deo fudbala, ali mi idemo na pobedu!

Crno-beli sa puno optimizma putuju u Švajcarsku

Objavljeno: 14:02h

Fudbaleri Partizana putuju u Bern na meč prvog kola Lige Evrope protiv Jang Bojsa.

PARTIZAN ZAGRIZAO: Crno-beli već sad krenuli u napad na "novog Van Bastena" sa Kipra!

Ako je suditi po rečima Miroslava Đukića, crno-beli imaju tačan plan kako mogu da dođu u poziciju da savladaju protivnika, a on glasi da im se mora što pre oduzeti lopta iz poseda i ne dozvoliti im je da je kontrolišu.

- Očekuje nas ozbiljan zadatak protiv ozbiljne ekipe i agresivne ekipe, koja neguje ofanzivan fudbal, ima tehnički potkovane i fizički jake igrače i ako im dozvolite da dominiraju onda će napraviti problem. Mada, ako tako ofanzivnom timu oduzmete loptu onda će se osećati nelagodno. To ćemo pokušati da uradimo, da uzmemo loptu i budemo dominantan tim. Idemo po tri boda - rekao je Đukić na konferenciji za novinare.

foto: Nebojša Mandić

Crno-beli će biti lišeni pomoći teže povređenog Nebojše Kosovića i neće igrati ni Sejduba Suma, ali je dobra vest da su obrisani kartoni Evertonu Luizu iz kvalifikacija i da će moći da igra u ovom meču.

- Sve mogućnosti su u igri. Nećemo mnogo menjati naš sistem. Ideja je da stvorimo dominantan Partizan, prepoznatljivog stila i načina igre, nećemo se mnogo prilagođavati protivnicima. Pitate me da li bih bio zadovoljan nerešenim rezultatom? Hm, i on je sastavni deo fudbala, ali mi idemo tamo da pobedimo.

foto: Beta/Branislav Božić

Ono što je posebnost ovog duela jeste da će se igrati na veštačkoj podlozi. Ipak, u taboru šampiona Srbije ne pridaju previše značaja tome.

- Sigurno nećemo tražiti izgovore. Nekad igrate na blatnjavom terenu, pa kažete „jao, nisam stavio dugačke krampone“, nekad duva vetar, a vi se niste adaptirali. Ne, nećemo tražiti izgovore. Niti ćemo kalkulisati. Još manje se braniti. Imamo dosta podataka o Jang Bojsu, međutim, bitniji smo mi. Odigramo li kako valja rival će biti u drugom planu. Dosta bi nam značio povoljan rezultat - dodao je Đukić.

BONUS VIDEO: Mačvan posle utakmice sa Mađarskom

(A. Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.