ŽUTI KARTON ĆE OD SADA BITI PRAZNIK! Bundesliga dobila ženskog sudiju, mi se ne bismo bunili da nas pošalje u svlačionicu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

Bundesliga, 3. kolo

ŽUTI KARTON ĆE OD SADA BITI PRAZNIK! Bundesliga dobila ženskog sudiju, mi se ne bismo bunili da nas pošalje u svlačionicu! (FOTO) (VIDEO)

Posle deset godina kao arbitar na utakmicama druge lige i na prestižnim susretima ženskog fudbala, 38-godišnja pripadnica policije je za ovu sezonu izabrana među 24. arbitra nemačkog elitnog društva

Objavljeno:

Nemica Bibijana Štajnhaus je zvukom pištaljke označila početak utakmice Budenslige između Herte iz Berlina i Verdera iz Bremena (1:1) i tako postala prva žena sudija utakmice prve lige nekog profesionalnog fudbalskog prvenstva u Evropi.

Posle deset godina kao sudija na utakmicama druge lige i na prestižnim susretima ženskog fudbala, ta 38-godišnja pripadnica policije je za ovu sezonu izabrana među 24 arbitra nemačkog elitnog društva.

foto: AP

Retke su bile žene sudije u prvim ligama u Francuskoj, Italiji ili Engleskoj. Bibijana Štajnhaus je prva žena sudija koja je dala znak za početak utakmice.

- To je jaka poruka za ostatak sveta - rekla je generalna sekretarka Međunarodne fudbalske federacija (FIFA) Fatma Samura, dok je Bibijana istakla da je to za nju samo posao koji voli.

- Nikada to nisam htela da radim u cilju emancipacije žena, već samo radim ono što volim. Ako sam primer mnogim mladim devojkama ili pionirka u unapređenju jednakih prava, onda sam zadovoljna - rekla je Bibijana Štajnhaus i dodala da je to za nju normalna utakmica koja je dobila "simboličku dimenziju" na šta ona ne može da utiče.

Inače, utakmica između Herte i Verdera završena je bez pobednika - 1:1. Poveli su Berlinci preko Lekija, da bi Dilejni doneo bod gostima iz Bremena.

Šalke je na domaćem terenu savladao ekipu Štitgarta sa 3:1. Strelci za pobednički tim bili su Nabil Bentaleb u četvrtom minutu, Naldo u 47. i Gvido Burgštaler u 48. minutu. Jedini pogodak za Štutgart postigao je Akolo Šadrak u 40. minutu.

BUNDESLIGA, 3. KOLO

Standings provided by Sofascore LiveScore

Petak:

Hamburg - Lajpcig 0:2 (0:0)

(Keita 67, Verner 75)

Subota:

Majnc - Bajer Leverkuzen 3:1 (1:1)

(Muto 45, Dijalo 57, Serdar 71 - Kor 22)

Borusija M. - Ajntraht 0:1 (0:1)

(Boateng 13)

Augzburg - Keln 3:0 (2:0)

(Finbogason 22, 32, 90+4)

Frajburg - Borusija D. 0:0

Volfzburg - Hanover 1:1 (0:0)

(Didavi 52 - Harnik 75)

Hofenhajm - Bajern 2:0 (1:0)

(Ut 27, 51)

Nedelja:

Herta - Verder 1:1 (1:0)

(Leki 38 - Dilejni 59)

Šalke - Štutgart 3:1

(Bentaleb 4, Naldo 47, Gvido Burgštaler 48 - Šadrak 40)

BONUS VIDEO: Hido Turkoglu za Espreso.co.rs

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.