SADA I ZVANIČNO: Kreće Liga nacija Evrope, Srbija bi mogla da igra protiv ovih reprezentacija, ali je mnogo važno da idemo na Mundijal!  (FOTO) (VIDEO)
Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

zanimljivo takmičenje!

SADA I ZVANIČNO: Kreće Liga nacija Evrope, Srbija bi mogla da igra protiv ovih reprezentacija, ali je mnogo važno da idemo na Mundijal! (FOTO) (VIDEO)

Od sledeće godine očekuje nas novo takmičenje u organizaciji UEFA

Objavljeno: 09:16h

Dileme više nema - UEFA je i zvanično objavila da novo takmičenje reprezentacija pod nazivom Liga nacija kreće 2018. godine.

ŠOK! Ponavlja se meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, sudija doživotno suspendovan! (FOTO)

Ovo takmičenje služiće kao zamena za prijateljske mečeve, a 55 nacionalnih timova biće raspoređeno u 4 lige, dok će svaka liga biti podeljena na četiri grupe sa po tri ili četiri člana.

foto: AP

Na kraju se igra plej-of u kom će se takmičiti svi pobednici grupa, a prvoplasirane četiri ekipe u plej-ofu izboriće plasman na Evropsko prvenstvo.

DUŠKO VUJOŠEVIĆ OTVORENO O SVEMU! Srbija je najveći krivac za građanski rat! (FOTO)

Spisak reprezentacija po grupama trenutno izgleda ovako:

Liga A: Nemačka, Portugalija, Belgija, Španija, Švajcarska, Francuska, Engleska, Italija, Poljska, Hrvatska, Island i Vels.

foto: Reuters

Liga B: Rusija, Severna Irska, Slovačka, Švedska, Holandija, Ukrajina, Bosna i Hercegovina, Austrija, Turska, Republika Irska, Danska i Mađarska.

foto: Reuters

Liga C: Slovenija, Albanija, Crna Gora, Srbija, Škotska, Češka, Rumunija, Grčka, Bugarska, Izrael, Norveška, Kipar, Finska, Estonija i Azerbejdžan.

foto: Reuters

Liga D: Litvanija, Belorusija, Gruzija, Jermenija, Makedonija, Farska Ostrva, Luksemburg, Letonija, Moldavija, Kazahstan, Lihtenštajn, Andora, Malta, tzv. republika Kosovo, San Marino i Gibraltar.

foto: AP

Naša reprezentacija je posle pobeda nad Moldavijom i Republikom Irskom skočila za 10 pozicija na FIFA rang listi, a ukoliko Orlovi savladaju Austriju i Gruziju mogli bi da uđu i u prvih dvadeset ekipa što bi im obezbedilo plasman u Ligu B ovog takmičenja.

Svakako zanimljiva nova priča koju je pokrenula UEFA, a koja će prijateljske utakmice svakako učiniti zanimljivijim.

BONUS VIDEO: Nikola Bulatović za Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.