PARTIZAN DOBIO NEOČEKIVANU LOVU: Monako dopunio kasu crno-belih zbog Jovetića!
Foto: AP

dobro im je došlo

PARTIZAN DOBIO NEOČEKIVANU LOVU: Monako dopunio kasu crno-belih zbog Jovetića!

Reč je o novcu iz Fonda solidarnosti UEFA, osnovanim sa zadatkom da štiti matične klubove igrača, od njihove 13. do 21 godine

Objavljeno:

Stevan Jovetić je pre skoro 10 godina napustio tim Partizana otišavši u Fiorentinu.

Posle njegovog potpisa za francuski Monako biće zadovoljan i klub iz Beograda.

Zadovoljstvo u Barseloni! Navijači mogu da odahnu, biće potpisan novi ugovor! (FOTO)

Oglasio se Ivica Iliev posle vikanja na novinare na promociji Ožegovića! (VIDEO)

Crno-beli će od poslednjeg transfera kapitena crnogorske reprezentacije iz Intera u Monako inaksirati 247.500 evra.

Reč je o novcu iz Fonda solidarnosti UEFA, osnovanim sa zadatkom da štiti matične klubove igrača, od njihove 13. do 21 godine

Plan je takav da za svaki transfer van granica jedne države (dakle, između dva saveza) klubu koji je fudbalera „odgajio“ donese određen procenat. Ukupno se deli pet odsto od transfera, a obračunava se na osnovu godina provedenih u klubu.

foto: Filip Plavčić

U konkretnom slučaju Mladost iz Podgorice, kao prvi Stevanov klub, dobiće 0,75 procenata od posla teškog 11.000.000 evra, odnosno 82.500 evra, Partizan selduje 2,25 odsto što je 247.500 evra na osnovu činjenice da je Jovetić od 2003. do 2008. bio u Humskoj, dok u kasu Fjorentine ide tačno dva procenta (220.000 evra), jer je na stadionu „Artemio Franki“ proveo ukupno pet sezona, ali se samo prve dve (dok nije napunio 21 godinu) obračunavaju u Fondu solidarnosti.

Podsetimo, Stevan Jovetić je leta 2008. prodati Fjorentini. Ukupna vrednost transfera bila je 8.000.000 evra, ali je Partizanu pripala samo polovina sume (4.000.000), dok je druga polovina završila na računu agencije LIAN Sports, u vlasništvu Falija Ramadanija, pošto je takav dogovor sklopljen sa uticajnim menadžerom nekoliko godina ranije.

NIJE SAMO BIO ODVALJEN OD ALKOHOLA: Runi se S NJOM do'vatio, nije mogao da odoli njenom dekolteu i prevario ženu! (FOTO)

(Espreso.co.rs/MozzartSport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.