Pre 39 godina je izazvao MUK u Londonu, a sad će njegov sin igrati za Zvezdu protiv Arsenala! Pozvali smo legendu - Duleta Savića da čujemo šta ima sada da kaže! (VIDEO)
Foto: Nebojša Mandić/Munje printscreen

Taj gol Tobdžije i dalje pamte

Pre 39 godina je izazvao MUK u Londonu, a sad će njegov sin igrati za Zvezdu protiv Arsenala! Pozvali smo legendu - Duleta Savića da čujemo šta ima sada da kaže! (VIDEO)

Njegov čuveni volej na "Hajberiju" i dalje izaziva jezu među starijim navijačima londonskog kluba

Objavljeno: 12:07h

Žreb na izvlačenju grupa Lige Evrope je tako odlučio, a to je da će Crvena zvezda i Arsenal ponovo igrati međusbne mečeve posle skoro pune četiri decenije.

U svojoj prvoj evropskoj jeseni posle 10 godina, crveno-beli su smešteni u grupu sa slavnim engleskim klubom koga su već jednom izbacili baš iz ovog takmičenja, samo se tada zvalo Kup UEFA, a te utakmice postale su legendarne.

Anegdote i legende o duelu beogradskih i londonskih crveno-belih se i dan danas prepričavaju među navijačima, posebno posle filma "Munje" u kojem je iskorišćen segment za dijalog, a posebno onaj citat "A u Londonu... MUUUUK"!

Naravno, takve priče, ali ni probuđene uspomene kod zvezdaša posle žreba ne mogu da prođu bez izgovoranja jednog imena, a to je ime čoveka koji je baš tada u toj sezoni 1978/79 ugasio svetlo u Londonu i utišao "Hajberi".

GOREĆE SRBIJA, GOREĆE BEOGRAD! 19. oktobar biće dan kakav Delije i Crvena zvezda još nisu doživeli! (FOTO)

Svi dobro znamo da je reč o Dušanu Duletu Saviću, legendarnom centarforu Zvezde čiji je pogodak u finišu meča, onaj čuveni volej, izbacio "tobdžije" i obeležio njegovu karijeru.

Tragom toga, ali i činjenice da sada njegov sin, naslednik predstavlja stub odbrane kluba sa Marakane i da će i on igrati protiv kluba čji je dželat bio njegov otac, mi smo pozvali Duleta Savića.

GROBARI, IDE ĐURĐEVIĆ, ALI UMREĆETE OD SREĆE! Partizan dovodi bivšeg napadača Barselone!? (VIDEO)

Međutim, nekadašnji nemilosrdni strelac nam se zahvalio što smo ga se setili, ali nije želeo da daje izjave povodom žreba, jer kako nam je objasnio već duže od godinu i po dana je u medijskoj ilegali i ne želi da se oglašava u medijima i da komentariše.

foto: Dragan Kadić

No, sve u svemu, mi smo se prisetili njegove poslednje izjave o tom golu koju je dao u emisiji "Legende Marakane". Inače, taj pogodak je bio proglašen za najlepši pogodak u UEFA takmičenjima te godine.

Delije, desilo se nešto mnogo bolje od bilo kog transfera! Konačno možete da odahnete! (VIDEO)

- Slušam kako za Barselonu pričaju da igra "tika - taka". Pa mi smo pre 36 godina Arsenalu dali gol iz takve akcije, da nisu pipnuli loptu dva minuta. I stalno smo igrali ka napred, dok ovi danas uglavnom naginju ka pozadi. Čuveni Mat Bezbi je tada izjavio da je "to najengleskiji gol postignut na stadionu Arsenala". Imam debelu knjigu, u kojoj se piše o tehnici i taktici fudbala i svim elementima fudbalske igre, iz koje se predaje na univerzitetima, e u toj knjizi je taj gol koji sam dao Arsenalu i za njega se kaže da je najbolji primer kako se izvodi poluvolej. Uvek se šalim sa drugarima da sam ušao u engleske knjige - rekao je tada Dule Savić i prisetio se da je Crvena zvezda te godine bila najgledaniji tim u Evropi.

BONUS VIDEO: Mičel Donald u suzama i na kolenima pred Delijama

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.