Filip Kostić i drugari pokazali Zvezdi kako treba da se igra protiv Kelna! (VIDEO)
Foto: AP

bundesliga, 2. kolo

Filip Kostić i drugari pokazali Zvezdi kako treba da se igra protiv Kelna! (VIDEO)

HSV je nakon šokantnog poraza u kupu od Osnabruka uspeo da se trgne, upisali su dve pobede (Augsburg 1:0, Keln 2:0) i trenutno su prvi na tabeli Bundeslige po prvi put posle osam godina

Objavljeno:

Filip Kostić i ekipa HSV-a savladali su Keln u drugom kolu Bundeslige sa 1:3 (0:2). Srpski reprezentativac je u dresu Hamburga odigrao 94 minuta, pred sam kraj ga je zamenio Holtbi, ali nije imao sreće da u statističke kolone upiše gol ili asistenciju. Gosti su na "Rajn Enerdži Stadionu" poveli golom bivšeg fudbalera Menhengladbaha Andrea Hana, Nemac je odlično zahvatio loptu na ivici kaznenog prostora gostiju, talentovani golman Kelna Timo Horn nije imao nikakve šanse. Igrao se tada 28. minut, a samo šest minuta kasnije HSV dolazi do novog gola. Rezervista Volšmit, koji je zamenio povređenog Hunta, pronalazi Vuda u kaznenom prostoru "Jarčeva", Amerikanac se dobro snašao, uputio udarac i naterao Horna da još jednom vadi loptu iz mreže.

Do kraja prvog dela igre Keln je imao dobru priliku preko nemačkog reprezentativca Jonasa Hektora, ali je lopta nakon njegovog udarca pogodila prečku. U drugom poluvremenu, nakon 15ak minuta igre, goste je na cedilu ostavio albanski reprezentativac Mavraj. On je zaradio drugi žuti karton, te je Kostić na terenu ostao sa devet saigrača. Igrao se 85. minut kada je Keln sjajnu priliku, napadač Kordoba je uputio udarac iz izgledne pozicije, nakon jednog centaršuta, ali je golman HSV Matenija odlično odreagova i sačuvao mrežu svoje ekipe. Imao je Kostić dobru priliku do kraja susreta, odlično je šutirao bivši fudbaler kragujevačkog Radničkog, ali je Timo Horn sjajno intervenisao. Keln je pokušavao, Klemens je imao jedan dobar šut, a onda je u sedmom minutu nadoknade Sorensen postigao gol za domaći tim. Odlično se snašao i matirao golmana gostiju i dao nadu da"Jarčevima" da mogu do izjednačenja i prvog boda. Ipak, Luis Holtbi se postarao da drame ne bude, Ekdal je presekao pas Hektora, sjurio se ka protivničkom golu, pronašao bivšeg igrača Šalkea i Totenhema za 3:1. Imao je Jojić sjajnu šansu pred kraj, uhvatio je sjajan volej, ali je Matejina odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu, pa je rezultat do kraja ipak ostao nepromenjen. Utakmica je produžena čak 13 minuta, zbog povede glavnog sudije Feliksa Briha, više o tome na dnu teksta. Bivši fudbaler Partizana Miloš Jojić ovoga puta nije bio u prvoj postavi "Jarčeva", ušao je na teren u 72. minutu i čini se razmrdao redove svoje ekipe, ali nedovoljno da dođu do gola. Rival Crvene Zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope tako je doživeo i drugi poraz u isto toliko utakmica na startu nove sezone u Nemačkoj, još uvek nisu uspeli ni da postignu gol (1. meč poraz od Gladbaha 1:0). HSV je nakon šokantnog poraza u kupu od Osnabruka uspeo da se trgne, upisali su dve pobede (Augsburg 1:0, Keln 2:0) i trenutno su prvi na tabeli Bundeslige prvi put posle osam godina.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Espreso.co.rs/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.