Neke od ovih momenata Grobari nikada neće preboleti! Kako je Partizan prolazio kada je igrao bez golova u prvoj utakmici? (FOTO) (VIDEO)
Foto: News1/Dado Đilas

crno-beli protiv tradicije!

Neke od ovih momenata Grobari nikada neće preboleti! Kako je Partizan prolazio kada je igrao bez golova u prvoj utakmici? (FOTO) (VIDEO)

Revanš meč između Partizana i Videotona na programu je u četvrtak 24. avgusta od 20 časova u Mađarskoj

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno protiv Videotona u prvoj utakmici poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

U Humskoj je viđena taktička utakmica bez puno prilika za gol i Partizan će na revanš u Mađarsku krenuti sa rezultatom 0:0.

ESPRESO ANALIZA: Ko je kriv za uspavanku u Humskoj? Šta uraditi da se ne ponove Artmedija i Zaglebje? (FOTO) (VIDEO)

Kroz istoriju su crno-beli nekoliko puta bili u situaciji da revanš meč kvalifikacija za neko evropsko takmičenje dočekuju posle najnepopularnijeg rezultata u prvoj utakmici.

Dinamo Drezden 1970/71. Kup sajamskih gradova 1. kolo

Crno-beli su protiv velikana Istočne Nemačke odigrali 0:0 na svom stadionu, a onda su u revanšu potpuno poniženi. Dinamo je odigrao fenomenalnu utakmicu i naneo je Partizanu najteži poraz u istoriji evropskih takmičenja rezultatom 6:0.

Odložen meč između Partizana i Napretka!

Nacional Bukurešt 1996/97. Kup UEFA 2. kolo kvalifikacija

U okviru drugog kola kvalifikacija za kup UEFA Partizan je igrao protiv Nacionala iz Bukurešta. U prvoj utakmici golova nije bilo, a Nacional je pogotkom Danuta Moiseskua u revanšu došao do pobede od 1:0 i na taj način izbacio crno-bele iz ovog takmičenja.

Lacio 1998/99. Kup pobednika kupova osmina finala

Svi se sećaju spektakla u Humskoj kada je Lacio predvođen tada mladim Dejanom Stankovićem utišao tribine stadiona Partizana. Euforija je vladala u crno-belom delu sportske javnosti posle prve utakmice u kojoj nije bilo golova u Rimu, a bila je još veća kada je Mladen Krstajić doveo Partizan u vođstvo. Ipak, Salas je postigao dva pogotka, Dejan Stanković jedan i srušili su snove fudbalera Partizana da mogu do četvrtfinala. Bjeković je pred kraj utakmice smanjio na 3:2, ali to nije bilo dovoljno da se izbaci Lacio koji je kasnije osvojio ovo takmičenje.

Ocelul 2004/05. Kup UEFA 2. kolo kvalifikacija

Gol Srđana Radonjića na revanšu u Beogradu bio je dovoljan da crno-beli prođu dalje. Odlično su taktički odigrali fudbaleri Partizana ovaj dvomeč i uspeli su da izbace nezgodnu rumunsku ekipu. Kasnije su se crno-beli plasirali u grupnu fazu kupa UEFA, a uspeli su čak i da prezime u Evropi. U najboljoj sezoni u evropskim takmičenjima u istoriji kluba Partizan je zaustavljen u osmini finala od CSKA iz Moskve.

Artmedija 2005/06. Liga šampiona 3. kolo kvalifikacija

Jedan od najbolnijih poraza u istoriji Partizana. Imali su crno-beli sve, dobar rezlutat iz prve utakmice, više od igre u oba meča, neverovatnu atmosferu na tribinama koje su euforični navijači popunili u nadi da će na kraju utakmice proslaviti plasman u Ligu šampiona. Već je Partizan bio jednom nogom u najelitnijem evropskom takmičenju, ali je prvo prečka u produžetku sprečila Nikolu Grubješića da donese prednost crno-belima, a onda se posle promašaja Pjera Boje sa penala strah uvukao u kosti svima na stadionu u Humskoj. Do kraja penal serije promašio je i Nenad Brnović i Artmedija se plasirala u grupnu fazu Lige šampiona.

Ludogorec 2014/15. Liga šampiona 3. kolo kvalifikacija

Partizan je u prvoj utakmici u Razgradu odigrao bez golova i ponovo je sportska javnost očekivala da bi crno-beli mogli u Ligu šampiona. Ipak, Bugari su poveli protiv srpskog šampiona sa 2:0 na startu revanša u Beogradu i došli su na korak od prolaska dalje. Crno-beli su uspeli da izjednače golovima Škuletića, ali je pri rezultatu 2:2 Branislav Trajković napravio veliku glupost i dobio crveni karton koji je koštao Partizan prolaska u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona. Crno-beli su se u ovoj sezoni ipak plasirali u grupnu fazu Lige Evrope, ali su osvojili samo dva boda.

Zaglebje 2016/17. Liga Evrope 2. kolo kvalifikacija

U možda najdosadnijih 210 minuta koje je Partizan odigrao u evropskim takmičenjima nije bilo golova ni u prvoj utakmici u Humskoj, ali ni u revanšu u Poljskoj. Poljaci su se bolje snašli posle izvođenja jedanesteraca i izbacili su tim koji je sa klupe predvodio Ivan Tomić već na startu kvalifikacija.

Crno-beli se dakle nisu proslavili u Evropi kada bi se prva utakmica završila rezultatom 0:0. Od šest mečeva, samo su jedan rešili u svoju korist i ovo je podatak koji poziva na oprez pred gostovanje Videotonu.

Grobari, imate više nego dobre razloge da u nedelju budete tokom celog dana na stadionu Partizana!

Da li će Partizan moći protiv tradicije ostaje da se vidi, ali ukoliko želi u grupnu fazu Lige Evrope moraće da zaigra mnogo hrabrije nego u prvoj utakmici.

GROBARI I DELIJE LAJK DIS: Niko nikada nije isprozivao UEFA kao navijači Legije! (VIDEO)

Revanš meč između Partizana i Videotona na programu je u četvrtak 24. avgusta od 20 časova u Mađarskoj.

BONUS VIDEO: Miroslav Nikolić, intervju za Espreso

(Ž. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.