ESPRESO ANALIZA: Jedno mesto opasno škripi u Zvezdi! Potez Milojevića kakav srpski fudbal nije video i psihički preporod Kange! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Crvena zvezda

važna lekcija pred revanš!

ESPRESO ANALIZA: Jedno mesto opasno škripi u Zvezdi! Potez Milojevića kakav srpski fudbal nije video i psihički preporod Kange! (FOTO) (VIDEO)

Crveno-beli poraženi su u prvoj utakmici poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope od Krasnodara sa 3:2

Objavljeno:

U prvoj utakmici poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope Crvena zvezda je poražena u gostima od Krasnodara rezultatom 3:2.

Crveno-beli su odigrali hrabro i zbog pristupa igri i želje koju su pokazali su nagrađeni rezultatom koji daje nadu da će se izabranici trenera Vladana Milojevića naći u grupnoj fazi Lige Evrope posle punih deset godina.

Ima ovaj tim Zvezde sve što je potrebno da bi se igralo u Evropi.

Krasnodar - Crvena zvezda 1:2! Delije nemaju dilemu! (VIDEO)

Ako se uporedi ekipa koju je sa klupe predvodio Milorad Kosanović 2007. godine i ova koju sada predvodi Vladan Milojević dolazi se do zaključka da se Delije sa pravom nadaju da bi i na jesen mogli da gledaju evropska takmičenja u Ljutice Bogdana.

Da se okrenemo na utakmicu. Pravi spektakl viđen je u Krasnodaru, utakmica na gol više, dosta šansi i jak tempo u kom se na kraju bolje snašla ruska ekipa predvođena fenomenalnim Mihailom Ristićem.

Na golu Zvezde bio je ponovo Milan Borjan koji je po prvi put od kada je došao pokazao dozu nesigurnosti. Nespretna reakcija na početku utakmice koju Krasnodar nije iskoristio, kratko odbijena lopta kod prvog gola Rusa, kao i loše istrčavanje koje nije pretvoreno u gol samo zahvaljujući odličnoj intervenciji Anđelkovića, pokazali su nam da je i Borjan čovek koji može da napravi grešku. Ipak, ne treba se puno zameriti golmanu crveno-belih koji je i pored ovih kikseva imao sasvim solidnu utakmicu pa je u nekoliko navrata svojim odbranama do ludila dovodio igrače Krasnodara.

Odbrana Crvene zvezde je u Rusiji je prešla put od očaja do sjaja i to u nekoliko navrata. Anđelković je imao udela u sva tri gola Krasnodara. Kod prvog nije ispratio svog igrača koji je naleteo na loptu koju je Borjan odbio, kod drugog je nespretno reagovao na centaršut, lopta ga je preletela i Klasen nije imao problema da je sprovede u mrežu, a kod trećeg gola je ostao uspavan kao i ostatak odbrane, a crveno-beli su primili gol koji je tipičan za futsal.

Anđelković se za svoje kikseve donekle iskupio kada je sprečio skoro siguran pogodak za Krasnodar intervencijom sa gol linije, a i u napadu je odigrao i više nego zadovoljavajuće. Ipak, ukoliko Zvezda hoće dalje, Anđelković bi drastično morao da promeni igru u defanzivi.

To važi i za Vujadina Savića i Srđana Babića kojima su fudbaleri Krasnodara napravili puno problema. Zvezda teško prima golove još od utakmice u Pavlodaru, ali crveno-bela odbrana nije imala pravo iskušenje, jer napadi ekipa iz Superlige Srbije nisu kvalitetni kao napad ruske ekipe.

U Krasnodaru mogu da počnu sa panikom! Već od jutra se zna da ih čeka pakao na Marakani! (FOTO)

Manjak koncentracije, nedovoljno brz ulazak u blokove i statičnost samo su neke od stvari koje je odbrana crveno-belih pokazala sinoć. Jer teško će se igrati grupna faza Lige Evrope ukoliko defanzivci Zvezde budu pravili greške kao na ovoj utakmici.

foto: Printscreen/Arenasport1

Najsvetlija tačka u odbrani Crvene zvezde bio je Filip Stojković. Dobio je skoro svaki duel, u napadu je bio konkretan i kada bi se i ostali ugledali na desnog beka crveno-belih grupna faza Lige Evrope bi bila veoma blizu.

Donald i Le Talek su vodili bitku protiv veznog reda Krasnodara predvođenog fenomenalnim Mihailom Ristićem. Nisu imali rešenja za bivšeg saigrača, koji je pretrčao puno i stvorio dosta šansi pred golom crveno-belih. Malo slabiju partiju u defanzivi Donald i Le Talek nadoknadili su dobrom igrom u ofanzivi jer su od njih počinjale sve akcije koje su kasnije preko Kange stizale pred gol Krasnodara, a Donald je fenomenalno uposlio Milića pre drugog gola koji su crveno-beli postigli.

foto: Dado Đilas

Osetio se ipak izostanak Jovičića sa kojim bi defanziva sasvim sigurno bila mnogo bolja.

Šta reći o Geloru Kangi?! To nije onaj igrač koji je Crvenu zvezdu izbacio iz Evrope potezom protiv Ludogoreca.

Od crvenog kartona koji je napravio zbog nervoze, do smirivanja Vujadina Savića da i on ne napravi isto vezni igrač crveno-belih prošao je veliki put. Kanga je sazreo i kod Vladana Milojevića konačno pokazuje sav svoj kvalitet. Odličan u napadu, ništa lošiji ni u odbrani Kanga je bio jedan od ključnih faktora na ovoj utakmici.

Na zvaničnom Tviteru Zvezde je na originalan način opisan nepriznati gol Mihaila Ristića! (FOTO) (VIDEO)

Radonjić i Srnić nosili su Zvezdu u napadu. Sjajna igra u oba pravca i gol Srnića u trenutku kada crveno-beli nisu imali rešenja za rusku ekipu pokazala su da srpski vicešampion ima igrače sposobne da Zvezdi obezbede plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Od Boaćija se malo više očekivalo. Igrač njegovih kvaliteta ne bi smeo da promaši idealnu priliku sa pet metara. Nije bio koncentrisan Boaći i na njegovu sreću to se nije obilo crveno-belima o glavu. Morao bi mnogo bolje prvi špic kluba sa Marakane u revanšu jer ako se još neka onakva prilika neiskoristi teško je verovati da će se evropska takmičenja igrati i na jesen u Ljutice Bogdana.

Kakav je samo potez napravio Vladan Milojević uvođenjem Milića i Pešića. Jedan je asistirao, a drugi je pogodio za gol koji je Zvezdi obezbedio dobar rezultat pred revanš. Igrači koji su ušli sa klupe bili su pravo osveženje za igru crveno-belih i može se reći da su bili jedan od odlučujućih faktora za konačan rezultat ove utakmice. Na terenu je desetak minuta proveo i Gobeljić koji je u defanzivi uradio ono što se od njega očekuje.

Za kraj - Vladan Milojević.

Dugo Srbija nije imala ovakvog trenera. Hrabrost da umesto defanzivca uvede napadača, osećaj kada treba da zameni Radonjića, a ubaci Milića, sposobnost da motiviše ekipu i pripremi je za utakmicu protiv bar na papiru jačeg rivala samo su neki od faktora zbog kojih je Milojević bio faktor koji je Zvezdi obezbedio rezultat koji daje nadu da će se grupna faza Lige Evrope igrati na Marakani. Milojević je od osporavanog Vujadina Savića napravio igrača koji je stub odbrane Zvezde, od talentovanog Srnića napravio igrača koga se protivničke odbrane plaše, od nervoznog Kange igrača koji smiruje saigrače... To su stvari koje dokazuju njegovo znanje. Trener Zvezde bio je spreman da se kocka i to mu se isplatilo. Sreća mora da se zasluži, a Vladan Milojević je sinoć svima dao primer kako se sreća zaslužuje.

foto: Filip Plavčić

Crvena zvezda jeste poražena u Krasnodaru, ali iz ovog poraza mogla bi da promeni budućnost kluba. Ako se prikaže hrabra igra iz Rusije Krasnodar bi mogao da poklekne na Marakani. Trener Vladan Milojević biće pred najvećim ispitom u dosadašnjem toku karijere, ali uz pomoć prepunog stadiona i vatrene atmosfere Delija taj ispit će mu biti dosta lakši. Da li je konačno došao trenutak da u Ljutice Bogdana konačno igraju jake evropske utakmice? Previše je vremena prošlo i ova šansa bi trebala da se iskoristi.

Izbacili su me iz takta, pa sam morao da ga napadnem! Savić o incidentu i tome zašto mu nije žao što nije priznat Ristićev gol! (VIDEO)

Revanš utakmica između Crvene zvezde i Krasnodara na programu je u četvrtak 24. avgusta od 21:00 u Beogradu.

BONUS VIDEO: Zvezdan Terzić u opuštenoj atmosferi pred Krasnodar-Zvezda

(Ž. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.