ESPRESO ANALIZA: Ko je kriv za uspavanku u Humskoj? Šta uraditi da se ne ponove Artmedija i Zaglebje? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

u revanšu mora bolje!

ESPRESO ANALIZA: Ko je kriv za uspavanku u Humskoj? Šta uraditi da se ne ponove Artmedija i Zaglebje? (FOTO) (VIDEO)

Prva utakmica poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Partizana i Videotona iz našeg ugla

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana odigrali su 0:0 protiv Videotona u prvoj utakmici poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope na svom stadionu.

Ova utakmica igrala se u jako tužnoj atmosferi u Humskoj, jer na stadionu nije bilo navijača Partizana koji su kažnjeni zbog incidenata na utakmicama protiv Budućnosti i Olimpijakosa.

foto: Filip Plavčić

Osetilo se u igri crno-belih to što Grobari nisu bili tu da daju vetar u leđa i cela utakmica delovala je jako usporeno.

Partizan, video, ton... Samo fudbala nema! (FOTO) (VIDEO)

Ipak, na ovom meču se po prvi put mogla primetiti zrelost odbrane, koja je predvođena fenomenalnim Stojkovićem konačno uspela da pokrpi sve rupe napravljene na terenu.

Ostojić i Miletić u centrali i Vulićević i drugi Miletić po bokovima odigrali su odličnu utakmicu, a razlog za to mogao bi da leži u činjenici da je odnos između golmana i poslednje linije tima konačno postao onakav kakav treba da bude.

foto: Filip Plavčić

Defanzivci su dobili golmana u koga imaju poverenje i to će biti velika prednost Partizana u nastavku sezone.

Jer kada na golu stoji čovek koji će reagovati kao što je Stojković reagovao u poslednjem minutu nadoknade vremena i svojom odbranom možda usmerio ceo tok sezone na pravu stranu i odbrana igra dosta bolje.

Partizan je na ovoj utakmici dobio nešto što nije imao u dosadašnjem toku sezone i ostaje pitanje za upravu:

Zbog čega Stojković nije doveden ranije?

Jer da je golman reprezentacije Srbije branio u dvomeču protiv Olimpijakosa, navijači Partizana bi imali realnu šansu da gledaju najbolje evropsko takmičenje u Humskoj. Naravno, ako ih UEFA ponovo ne kazni.

Vezni red je odradio dobar deo posla u defanzivi, ali je ofanziva potpuno zatajila.

Na zvaničnom Tviteru Zvezde je na originalan način opisan nepriznati gol Mihaila Ristića! (FOTO) (VIDEO)

Radin i Jevtović su pretrčali mnogo i to je jedan od razloga zbog kog su fudbaleri Videotona napravili samo jednu pravu šansu na utakmici.

Ipak, ni jedan ni drugi se nisu proslavili u ofanzivnim akcijama i u napadu se osetio izostanak Evertona, jer koliko god da je po svojim karakteristikama Brazilac defanzivan, on daje brži ritam utakmici i tera ostatak ekipe da igra bolje.

foto: Filip Plavčić

A ritam utakmice u Humskoj je bio na nivou uspavanke.

Marko Janković i Sejduba Suma nisu bili na očekivanom nivou. Kreatori igre preko kojih bi morala da krene svaka akcija koje bi na kraju stigla do Đurđevića i Tavambe, bili su neprimetni i ukoliko Partizan želi u grupnu fazu Lige Evrope njih dvojica bi u Mađarskoj morali bolje da uđu u utakmicu. Jer pored dva veoma loše izvedena slobodna udarca iz gotovo savršene pozicije za gol, Suma i Janković nisu uradili skoro ništa.

foto: Filip Plavčić

Tavamba i Đurđević su bili potpuno odsečeni od ostatka ekipe. Do napadača Partizana je stigla samo jedna prava lopta koju je Đurđević sproveo u mrežu, ali uz malo više kontakta sa defanzivcem Videotona što je glavni sudija ove utakmice okarakterisao kao faul.

Od napadača se očekuje da sam napravi šansu kada vezni red ne ispuni očekivanja, a pitanje je koliko su Tavamba i Đurđević sposobni za tako nešto.

foto: Filip Plavčić

Ipak, u utakmici u kojoj jedan gol može da odluči ko će proći dalje, tandem iz crno-belog napada treba samo da drži koncentraciju i da prvu pravu priliku koja se ukaže pretvori u gol.

Sa klupe su u igru ušli Saša Ilić, Đuričković i Jovanović i prava je šteta što legenda Partizana nije bar pet godina mlađi jer je za nešto više od 25 minuta na terenu jedini imao ideju kako doći do gola Mađara.

foto: Dado Đilas

Đuričković i Jovanović su se trudili, ali bez većeg učinka.

Miroslav Đukić je sinoć poražen u duelu sa Markom Nikolićem.

PRIVILEGIJA JE ŠTO STE TU! Preemotivna poruka podrške Vujoševiću od jednog od najvećih talenata Evrope! (FOTO)

Bivši trener Partizana je održao čas taktike na kom bi mogao da mu pozavidi i Žoze Murinjo. Imali su sreće crno-beli da su se Hadžić i Šćepović povredili u prvom poluvremenu, jer da Nikolić nije morao da napravi dve prinudne izmene, verujem da bi ih iskoristio na pravi način, a tada bi prvak Srbije bio u velikoj opasnosti. Pokazao je Nikolić da dobro poznaje ekipu sa kojom je u prošloj sezoni osvojio duplu krunu i on će biti najveći adut Videotona na revanšu u Mađarskoj.

foto: Filip Plavčić

Sa druge strane, Miroslav Đukić je svoje izmene morao da iskoristi na bolji način. Jer Partizan nije imao problem sa postizanjem gola, crno-belima je zagonetka bila kako napraviti šansu. A na klupi Partizana bio je Pantić koji je igrač sposoban da sam sebi stvori poziciju za postizanje gola i Everton koji svojom igrom može da promeni ritam utakmice.

foto: Filip Plavčić

Partizan i Videoton su svima koji su gledali utakmicu priredili pravu uspavanku. Istorija nam je rekla da crno-beli uglavnom ne znaju da prelome utakmice u kojima jako teško padaju golovi, pa ukoliko Miroslav Đukić ne želi da doživi sudbinu Vladimira Vermezovića i Ivana Tomića koji su ispadali od Artmedije i Zaglebja bez primljenog gola morao bi da promeni taktiku i da zaigra hrabrije u Mađarskoj. Ovo nije nepovoljan rezultat, ali da bi se zaslužila Evropa crno-beli moraju da odigraju mnogo konkretnije na revanšu.

Druga utakmica između Partizana i Videotona na programu je u četvrtak 24. avgusta od 20 časova u Mađarskoj.

BONUS VIDEO: Miroslav Nikolić, intervju za Espreso

(Ž. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.