KAKO KILOMETRAŽA UTIČE NA ZVEZDU? Gostovanje u Krasnodaru ne uliva nadu, ali zato s pravom mogu da veruju u ulazak u Ligu Evrope! (VIDEO)
Foto: Reuters/Ilustracija/Espreso.co.rs

umor, napor, vremenska zona

KAKO KILOMETRAŽA UTIČE NA ZVEZDU? Gostovanje u Krasnodaru ne uliva nadu, ali zato s pravom mogu da veruju u ulazak u Ligu Evrope! (VIDEO)

Crveno-bele očekuje put od skoro 1500 kilometara na megdan ruskom timu

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde igraju u četvrtak prvu utakmicu plej-ofa za Ligu Evrope u Krasnodaru.

Pre toga ekspediciju crveno-belih očekuje nimalo lako putovanje do grada na obali reke Kuban, doduše ne tako dugo kao neka prethodna, ali opet skoro 1500 kilometara vazdušnom linijom nije malo.

Upravo tim povodom odlučili smo da se prisetimo nekih sličnih, dugih i napornih putovanja srpskog kluba na evropske utakmice i kako su prolazili u gostima posle njih.

Toftir (Farska Ostrva) - 2601km

Zvezda je 2000. godine u 1. kolu kvalifikacija gostovala Ki Klasviku sa Farskih ostrva, ali s obzirom na razliku u kvalitetu dva tima, vrlo lako rešila taj dvomeč u svoju korist. U gostima je bilo 3:0, a u Beogradu 2:0.

Kutaisi (Gruzija) - 1813km

Već u sledećem golu iste godine crveno.beli su išli na gostovanje Torpedu u Gruziju i iz tog dvomeča izašli kao pobednici. U Kutaisiju je bilo 2:0 za domaćina, dok je u Beogradu zabeležena pobeda 4:0.

Trondhajm (Norveška) - 2170km

U 2. kolu Kupa UEFA 2003. godine žreb je odveo Zvezdu na Rozenborg. U udaljenom Trondhajmu je bilo 0:0, ali je na Marakani doživljen poraz 1:0 i ispala je iz daljeg takmičenja.

Sankt Peterburg (Rusija) - 1811km

U Kupu UEFA naredne godine, srpski klub je doživao poraz od Zenita u gostima 4:0, kao i kod kuće 2:0.

Tromzo (Norveška) - 2769km

U svom prvom učešću u tadašnjoj Ligi Evrope, Zvezda je išla u goste opet u udaljenu Norvešku i glatko izgubila od Tromzoa 3:1.

Braga (Portugalija) - 2359km

Dva puta u ovom veku su crveno-beli išli u goste u Portugaliju. Jednom su igrali nerešeno 1:1 bilo je to 2005. godine kada su posle 0:0 u Beogradu i uspeli da uđu u grupnu fazu takmičenja. Potom i u grupnoj fazi 2007. godine kada su u gostima izgubili 2:0.

Tbilisi (Gruzija) - 1998km

U 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope išlo se najpre Dinamu na noge i poraženi su 2:0, ali su uspeli da to nadoknade u revanšu i pobede 5:2.

Novapolock (Belorusija) - 1325km

Do Belorusije na megdan Naftanu nije bio baš toliko daleki put kao neki prethodni. U prvom meču je slavljena pobeda 4:3 u gostima, a potom je bilo nerešeno 3:3 na Marakani.

Vestmaneja (Island) - 3280km

Jedno od najdužih putovanja bilo je IBV-u sa Islanda u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Tamo je zabeležen remi 0:0, a kod kuće pobeda 2:0.

Almati (Kazahstan) - 4435km

Dva puta su crveno-beli išli u goste u Almati na noge Kairatu. Prvi put u kvalifikacijama za Kup UEFA i tada su slavili oba puta. U gostima 2:0, kod kuće 3:0.

Ali su se Kazahstanci osvetili 2015. prvo pobedivši na Marakani 2:0, a potom i kod kuće 2:1.

Pavlodar (Kazahstan) - 4147km

I za sada poslednji dalek put je bio ove sezone, ponovo u Kazahstan, ali sada protiv Irtiša. Crveno-beli su ostali bez pobede u poslednjim trenucima 1:1, ali su posao završili kod kuće 3:1.

Sve u svemu, u gostima su crveno-beli posle dugih putovanja samo 3 puta pobeđivali, odigrali su 4 puta nerešeno, šest puta su izgubili.

Ipak, čak 8 puta su prolazili u narednu rundu, bez obzira na rezultat koji su ostvarivali u gostima, svakako mnogo više puta nego što su ispadali.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.