UEFA zabranila Delije u Hrvatskoj!
Foto: Printscreen/RTS

opet ista odluka

UEFA zabranila Delije u Hrvatskoj!

Navijači Zvezde neće moći da idu na gostovanje Olimpijakosa Rijeci u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona

Objavljeno:

Neće Delije putovati u Hrvatsku, u Rijeku, a neće ni Gejt 7!

UEFA je ponovo donela odluku u vezi sa gostujućim navijačima za utakmice koje igra Olimpijakos u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao što je bilo i u duelima protiv Partizana u 3. kolu.

Evropska kuća fudbala je zabranila grčkom šampionu, ali i Rijeci sa kojom se sastaje da vode organizovano navijače na gostovanja u ta dva dvomeča.

foto: Dado Đilas

- Zbog sigurnosnih razloga i vrlo visokog rizika od mogućih nereda navijača pre, za vreme i posle utakmica, odlučeno je da će se obe utakmice igrati bez prisustva gostujućih navijača na stadionu. Potrebno je naglasiti da je strogo zabranjena prodaja ulaznica prve kategorije, kao i ulaznica za gostujući sektor. Isti uslovi važiće i za Olimpijakos prilikom odigravanja revanša na stadionu Rijeka - piše u saopštenju na sajtu hrvatskog šampiona.

Razloga za ovakvu odluku ima mnogo od toga da su navijači Olimpijakosa i Zvezde u prijateljskim odnosima i da bi verovatno i određena grupa Delija išla u Hrvatsku, a to automatski znači rizik od novih nereda, a isto to bi se moglo dogoditi i u Atini.

Pogotovo što je i dalje u svežem sećanju šta se dogodilo uoči i posle meča Olimpijakosa i Dinama iz Zagreba u Pireju kada su Delije zajedno sa Gejt 7 prebijale i lovile Bed Blu Bojse, u Ligi šampiona prošle godine.

BONUS VIDEO: Marko Pecarski za Espreso posle osvajanja juniorskog Evropskog prvenstva

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.