Ne bih oprostio nekome da pređe da navija za Partizan, ali ni onome ko pređe da navija za Zvezdu! Sasvim lična ispovest štopera crveno-belih! (FOTO)
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

sve o njemu

Ne bih oprostio nekome da pređe da navija za Partizan, ali ni onome ko pređe da navija za Zvezdu! Sasvim lična ispovest štopera crveno-belih! (FOTO)

Koju pesmu naručuje, čiji dres bi voleo da ima, ko mu je omiljena istorijska ličnost, kome najviše voli da proturi loptu kroz noge na treningu...

Objavljeno:

Vratio se Vujadin Savić ove godine u voljenu Crvenu zvezdu i već na prvim utakmicama pokazao da će biti stub tima naredne sezone.

Svojom borbenošću i požrtvovanošću sada već iskusni štoper je podsetio navijače kako to izgleda kada se dete kluba bori u voljenom dresu.

Nastavio tradiciju bivših Zvezdinih kapitena! Karijera se završava u klubu iz koga si došao na Marakanu, makar bila 4. liga!

Zato je i bio gost rubrike "Sasvim lično" u kojoj je odgovarao na zanimljiva pitanja iz svog života, koja su malo poznata javnosti.

foto: EPA/Srđan Šuki

1. Koja utakmica koju si gledao kao navijač će ti zauvek ostati u sećanju?

- S obzirom na to da sedam godina nisam bio u Srbiji pamtim neke starije sutakmice. Sigurno će mi kao jedan od najdražih ostati susret Zvezde i Odensea kada smo pobedili 4:3.

2. Dres kog fudbalera bi voleo da imaš u svojoj kolekciji?

- Miodraga Belodedića.

foto: Damir Dervišagić

3. Kog fudbalera koji nije zvezda u svom timu najviše ceniš?

- Ne mogu da kažem da nije zvezda, ali posebno cenim Kjelinija koji igra na mojoj poziciji.

4. Ko ima najlepši stadion?

- Možda nije najlepši, ali zbog čitavog ambijenta i atmosfere koju prave navijači izdvojio bih stadion Borusije Dortmund.

foto: Nebojša Mandić

5. Ima li neki potez u fudbalu koji te uvek iznervira kada ga neko odigra?

- Najviše me iznerviraju nesportski potezi, kada me neki igrač udari bez lopte, to baš ume da me izbaci iz takta. Smeta mi najviše što ne smem da mu vratim jer bih mogao da napravim problem ekipi.

6. Postoji li promašaj koji ćeš pamtiti kraja života?

- Šansa za kojom i danas žalim dogodila se na utakmici protiv Dinamo Tbilisija kada mi je Dejan Lekić istrčao na loptu. Imao sam loptu na glavi, to je bilo na 3:2, a trebalo nam je 5:2 da prođemo. Sigurno bih postigao gol, to su šanse koje se ne propuštaju.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

7. Zašto bi dete koje trenira fudbal trebalo da nosi dres sa tvojim prezimenom na leđima?

- U Zvezdi ima 30 najboljih igrača i deca mogu sama da izaberu ko će da im bude uzor. Ne bih da izvajam svoje kvalitete, to je na drugima da kažu, ali ono na šta sam i sam ponosan i na šta bi mlađi mogli da se ugledaju jeste moja ljubav prema klubu. Takođe, dres sa prezimenom Savić mogu da nose i zbog mog oca.

8. Koju četvoricu saigrača bi pozvao u svoju ekipu za mali fudbal?

- Stojković bi bio zadužen za odbranu, a poveo bih još i Milijaša, Donalda i Pešića u napadu.

foto: Nebojša Mandić

9. Kome je najlakše proturiti loptu kroz noge na treninu?

- Najdraže mi je da to uradim Luki Adžiću. Uvek zajedno igramo ševu i kada uspem u tome posle se svi šalimo, što nam je posebno zanimljivo jer se on lako naljuti. Naravno, mnogo mi je dobar drug i vrlo brzo nakon toga sve bude u redu.

10. Omiljeni citat iz nekog filma?

- „Uz pravu ženu ništa me ne može zaustaviti”, legendarni Al Paćino.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

11. Šta te najlakše iznervira?

- Generalno sam uvek nasmejan, ali se jako brzo iznerviram, ali me brzo to prođe. Najbrže i najlakše mogu da me iznerviraju moja majka i supruga Mirka. Majka zato što me i sada kada imam 27 godina i troje dece stalno pita da li sam jeo, šta sam jeo, da li sam gladan… Znam da će to tako biti do kraja života, to je roditeljska briga. Mirka zna koje sitnice umeju u sekundi da me iznerviraju.

12. Šta nikada ne bi oprostio?

- Ne bih oprostio kada bi neko iz porodice ili od najbližih drugara prešao da navija za Partizan. Isto tako ne bih voleo da moji drugovi Partizanovci pređu da navijaju za Zvezdu.

foto: Zorana Jevtić

13. Kada i zbog čega si poslednji put zaplakao?

- Mnogo lakše zaplačem od kada sam dobio decu. Ne dešava mi se često, ali sve što ima veze sa decom, kada na filmu vidim neku dirljivu scenu zna da me rastuži i da mi se napune oči suzama.

14. Kada prećutiš istinu?

- Čak i kada lažem govorim istinu.

15. Zbog čega si se u životu pokajao?

- Kažu da kada uradiš nekome neku lošu stvar treba da se pokaješ i odeš u crkvu. Ne bih otkrivao razloge, ali jesam se više puta pokajao. Što se tiče odluka koje sam donosio u životu, čak i kada se ispostavi da su bile pogrešne, nikada se ne kajem. To je samo jedna loša odluka, a ja moram da nastavim dalje.

16. Koja ti je uzrečica?

- Uzrečice mi se menjaju periodično, uglavnom ih usvajam u društvu, kada mi je neko drag i kada posebno smešno koristi određenu reč ja je preuzmem. Trenutno mi je uzrečica „sine“, sve zovem tako.

A post shared by 'savicvujadin' (@savicvujadin) on

17. Koju pesmu voliš da slusaš na proslavama?

- U prilikama kada se nešto slavi naručujem od Šabana Šaulića „Cvetu” i „Tebi” od Miroslava Ilića.

18. Koja tvoja osobina te najviše nervira?

- Inat i tvrdoglavost, to što mnogo puta idem protiv sebe samo zato što me je neko iznervirao. Volim da saslušam savet, ne mislim da sam uvek u pravu, niti da sam najpametniji, ali kada me neko iznervira moram da isteram svoje, ne zanimaju me posledice.

19. Omiljena ličnost iz nacionalne istorije?

- Draža Mihailović.

BONUS VIDEO: Donald i Gobeljić havarišu sa Delijama posle Sparte

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.