SVE JE OTKRIVENO: Konačno smo saznali zašto je Suma došao potpuno NESPREMAN u Partizan!
Foto: Filip Plavčić

Nije hteo ni sa b timom

SVE JE OTKRIVENO: Konačno smo saznali zašto je Suma došao potpuno NESPREMAN u Partizan!

Njegov doskorašnji trener u Slovanu ispričao šta se dešavalo prethodnih meseci

Objavljeno:

Nedeljama već Sejduba Suma zaokuplja pažnju i intrigira fudbalsku javnost, a posebno navijače Partizana.

ŠTA ĆE PARTIZANU SUMA? Plaćen tolike pare, a ne može da odigra ni 10 minuta?! Pa, što je onda uopšte i doveden?! (FOTO) (VIDEO)

Najpre zbog kompletne sage oko njegovog dolaska, a potom i po dolasku zbog totalne fizičke nespreme i stanja van kondicije što je prilično iznenadilo i upravu Partizana, ali i navijače koji su očekivali da zaigra u najvažnijim utakmicama sezone kada se bore za evropska takmičenja.

Potpuno neverovatno deluje da najskuplje plaćeno pojačanje u istoriji crno-belih bude potpuno nespremno i van, iako je bilo informacija da redovno trenira, te da će odmah moći da pomogne novom timu.

foto: Filip Plavčić

Šta se zapravo dogodilo otkrio je u razgovoru za "Mozzart sport" njegov donedavni trener u Slovanu, Ivan Vukomanović.

- Ovako je to bilo. Mi smo sezonu završili krajem maja, a on je imao reprezentativne obaveze. Zbog toga je dobio produžen odmor do 17.juna. Propustio je prvih 12 dana priprema kada smo podizali fizičku spremu. Kada se vratio, znali smo da će biti transferisan. Postigli smo džentlmenski sporazum sa njim da ne igra evropske utakmice, jer je transfer u Partizan dugo visio - objasnio je Vukomanović.

foto: Profimedia

Ipak, Gvinejac je imao mogućnost da održava koliko toliko nivo forme i kondicije kroz igranje za B tim.

- Pošto smo igrali mečeve četvrtkom Suma nije bio deo grupe na pojedinim treninzima, kada su se radila uigravanja. On je želeo da ide, ja sam rekao i upravi kluba da ne računam na njega, jer se spremao za transfer. To znači sledeće: sedmično smo imali devet treninga, a Suma je sa nama radio dva ili tri puta. To je baš malo, složićete se. Imam sjajan odnos sa njim, rekao sam mu da može da igra ponedeljkom za B tim, da bi to bilo dobro za njega kako bi ostao u ritmu. Posebno, jer su to lakše utakmice. Nije želeo. Pozdravio sam to, jer znam da mu je takav mentalitet. Ponavljam, imali smo sjajnu saradnju. Kada se podvuče crta, Suma je propustio veći deo priprema. I zato će mu biti potrebno tri nedelje da dođe do tonusa.

foto: Filip Plavčić

Srpski stručnjak na klupi tima iz Bratislave ipak uverava javnost u Srbiji da je Suma fantastičan igrač što se o njemu priča od kada je Partizan pokazao interesovanje, ali je pitanje kada će to i pokazati.

- Prvo moram da kažem da je Sejduba Suma mašina od igrača, potrebno je samo sipati gorivo. Jer ne može ni automobil da ide na trke bez goriva. Dakle, ljudi u Srbiji moraju da znaju da on nikada nije bio povrđen, niti da je imao problem sa mišićima. On je takav igrač da se nikada ne povređuje - poručio je Vukomanović uz isticanje da mu je žao što Suma ne može da pomogne u najvažnijem delu crno-belima.

BONUS VIDEO: Ovacije Grobara za Sejdubu Sumu na meču sa Mačvom

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.