ŠTA ĆE PARTIZANU SUMA? Plaćen tolike pare, a ne može da odigra ni 10 minuta?! Pa, što je onda uopšte i doveden?! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

sumanuto

ŠTA ĆE PARTIZANU SUMA? Plaćen tolike pare, a ne može da odigra ni 10 minuta?! Pa, što je onda uopšte i doveden?! (FOTO) (VIDEO)

Kako to da igrač plaćen 1,65 miliona evra nije spreman za takvu vrstu utakmice, zbog kojih je na kraju krajeva i doveden i toliko plaćen

Objavljeno: 20:00h

Optimizam koji je vladao u Partizanu uoči duela protiv Olimpijakosa raspršen je u vetar od strane grčkog šampiona već u prvom meču u Humskoj.

ŠTA SMO VIDELI SINOĆ U HUMSKOJ? Dvojica izigrala sedmoricu, srce tima je otkazalo i istupeli nož od koga se očekivalo da seče! (FOTO) (VIDEO)

Grci, možda nisu nadigrali crno-bele, ali su pokazali zašto su redovni učesnici Lige šampiona i na kraju krajeva zasluženo pobedili, ubedljivo 3:1, i vrlo verovatno posle prvih 90 minuta obezbedili prolazak u narednu rundu kvalifikacija.

Mnogo stvari nije štimalo u igri crno-belog tima, mnogo toga je upadalo u oči, a jedno od pitanja koje postavljaju sami navijači jeste zašto Sejduba Suma nije proveo ni minut na terenu?

foto: Filip Plavčić

Najskuplje pojačanje u istoriji kluba, plaćeno 1,65 miliona evra, nije ušlo u igru u drugom poluvremenu, čak ni kada je prvak Srbije jurio zaostatak i pokušavao svim silama da dođe do izjednačenja, pre završnog udarca Pirejaca koji je usledio u nadoknadi vremena.

A nije da nije bio potreban na terenu, jer u završnih dvadeset minuta je Partizanu bio neophodan igrač koji će povezati redove, a to je uostalom kako smo za sada samo mogli da čujemo, jedna od glavnih njegovih karakteristika - da iskreira šansu ni iz čega, da driblinzima promeša odbranu, da unese paniku u redove rivala i da bude opasan po gol.

foto: Filip Plavčić

Zašto ga nije bilo u startnoj postavi to znamo, jer o tome se naširoko pričalo prethodnih dana, a i sam trener Miroslav Đukić, kao i rukovodeći ljudi Partizana su potvrdili da je Gvinejac stigao potpuno nespreman, čak i za 20 minuta igre na terenu.

I tu dolazimo do srži problema.

Da li je moguće da igrač koji se dovodi kao najskuplje pojačanje, o kome su pričane sjajne priče o kvalitetu i sposobnostima koje ima, dolazi apsolutno van fizičke spreme, a da ne govorimo o takmičarskoj formi?

foto: Filip Plavčić

- Nije bio spreman za ovakav meč. Znali smo to kada smo ga videli po dolasku u Beograd. Jednostavno, nije dovoljno pripremljen - rekao je Milorad Vučelić odmah po okončanju utakmice u utorak uveče.

Pa, kako to nije spreman za takvu vrstu utakmice, zbog kojih je na kraju krajeva i doveden i toliko plaćen?!

Iz Humske poručuju da su dobijali lažne informacije iz Bratislave da je Suma redovno trenirao i bio na pripremama sa Slovanom, što očigledno nije bila istina.

foto: Filip Plavčić

Međutim, druga jedna stvar kopka, kako je moguće da profesionalni fudbaler, koji i da je imao pauzu od završetka šampionata može toliko da ispadne iz kondicije, pa čak i da ništa tokom odmora nije radio, da nije pipnuo loptu?!

Možda grešim, ali moje mipšljenje je da bi trebalo da profesionalni fudbaler bude spreman i posle odmora da odigra makar pola sata u kakvom-takvom takmčarskom ritmu. Jer, ne govorimo ovde o pauzi zbog povrede, već o odmoru između dve sezone.

Ne moramo da vam kažemo da u bilo kom klubu u inostranstvu, osim ako nije u pitanju povreda koja se može uzeti kao opravdanje, niko ne bi kupovao igrača u takvom stanju, a kamoli rušio klupski transfer rekord zbog njega.

Jer kada se igrač plati velikim novcem, a za srpske prilike je suma koju je izdvojio Partizan za njega ogromna, onda se od njega očekuje da istog trenutka bude spreman da igra, da bude u kondiciji i što je najvažnije da pravi razliku na terenu.

foto: EPA/Srđan Suki

S pravom su navijači imali očekivanja i s pravom mogu da budu ljuti, jer on je bio potreban crno-belima protiv Olimpijakosa i potreban im je za Evropu, gde mora nešto da uradi i pokaže.

Ali kako sada izgleda situacija, on teško da će fizički biti spreman u narednih mesec dana, a do tada bi Partizanovo učešće u Evropi moglo da se završi vrlo lako.

foto: Filip Plavčić

A on nije došao za tolike pare da bi pravio razliku u duelima protiv Mladosti u Lučanima, protiv Radnika iz Surdulice, bez da potcenjujemo te protivnike, već da pomogne Partizanu, pa čak i da ga kao predvodnik povede u grupnu fazu evropskih takmičenja.

Bez njega crno-beli mogu i sa postojećim igračkim kadrom da brane domaće titule i izlaze na kraj sa protivnicima u Superligi i Kupu Srbije.

BONUS VIDEO: Frka između igrača Partizana i Olimpijakosa

(U. M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.