ŠTA SMO VIDELI SINOĆ U HUMSKOJ? Dvojica izigrala sedmoricu, srce tima je otkazalo i istupeli nož od koga se očekivalo da seče! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA/Srđan Suki

gde je zapelo?

ŠTA SMO VIDELI SINOĆ U HUMSKOJ? Dvojica izigrala sedmoricu, srce tima je otkazalo i istupeli nož od koga se očekivalo da seče! (FOTO) (VIDEO)

Ovo je naše viđenje duela Partizan - Olimpijakos, a vaše viđenje nam možete reći u komentarima

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana poraženi su od Olimpijakosa u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Beogradu rezultatom 3:1.

Utisak je da su crno-beli mogli i morali više, ali da krenemo od samog početka.

foto: Printscreen/Flashscore.com

Miroslav Đukić odlučio je da sledećih 11 igrača počne utakmicu:

Kljajić - Miletić, Ostojić, Ćirković, Vulićević - Everton, Kosović, Leonardo, Janković - Đurđević, Tavamba.

Ovom postavom Đukić je želeo da dobije na čvrstini u napadu i da prodorima Jankovića i Leonarda po boku proba da uposli Tavambu ili Đurđevića u špicu napada.

GNEVNI CRNO-BELI: Sudija je navijao za Olimpijakos! Evo i dokaza za to! (VIDEO)

Počnimo od zadnje linije tima.

Na golu Partizana bio je junak iz Podgorice, Filip Kljajić. Utisak je da Kljajić ne može baš uvek da spasi sve greške odbrane crno-belih. Kod golova nije mogao ništa, a imao je jednu odbranu na startu drugog poluvremena koja ipak nije dala krila fudbalerima Partizana.

Šta reći o odbrani Partizana? Da li neko može da očekuje da će se mušema Lige šampiona vijoriti u Humskoj kada Ostojić i Ćirković prave greške koje ne prave ni petlići. Miletić i Vulićević su dosta pretrčali, ali bez ikakvog učinka. Novajlija u timu, takođe Miletić, ali centralni defanzivac kada je ušao delovao je usporeno kao i njegove kolege.

Partizan je dao sve od sebe, ali kvalitet Olimpijakosa je presudio... Sve u svemu, veče za pamćenje u Humskoj! (FOTO) (VIDEO)

Da li su igrači bili fascinirani atmosferom koja je u Humskoj bila fenomenalna ili je u pitanju bio pad koncentracije, ali već u petom minutu Ben je savladao Kljajića za 0:1.

Golu je prethodila greška Evertona, a statična odbrana crno belih samo je posmatrala kako se Grci šetaju do gola Kljajića i kako kasnije igrač utakmice Ben rutinski rešava ovu situaciju.

foto: Print Screen Youtube

Na slici vidimo da je čak šest odbrambenih igrača Partizana uz sedmog golmana Kljajića nasamareno od strane dva igrača koja su aktivno učestvovala u napadu i trećeg koji je situaciju pratio iz drugog plana. Ovo su stvari koje ozbiljnoj ekipi koja želi da igra u Evropi ne smeju da se dešavaju.

Kod drugog gola opet komična situacija, drugačije je ne mogu nazvati.

Napad koji nije delovao toliko ozbiljno opet rešava jedan čovek iako je ponovo išao skoro sam na celu odbranu crno-belih.

foto: Print Screen Youtube

Jeste Ben majstorski pogodio mesto gde Kljajić nije mogao da reaguje, ali Ostojić je morao konkretnije da ga napadne i da rizikuje u startnoj fazi napada jer i da ga je napadač Olimpijakosa prošao morao bi da prođe pored još tri fudbalera Partizana pre prilike da savlada Kljajića, a veliko je pitanje da li bi to mogao da izvede.

Marko Marin sa Zvezdinom pesmom predvodio slavlje u svlačionici Olimpijakosa! (FOTO)

Ovako iskoristio je poklon i dao je gol za 1:2.

Neuspešna ofsajd zamka i kašnjenje kod trećeg gola kojim je Olimpijakos obezbedio miran revanš samo su dokaz da je odbrana bila najslabiji deo Partizanovog tima.

Previše spori centralni defanzivci i nedovoljno konkretni spoljni igrači daju utisak da će i plasman u Ligu Evrope pored ovakve odbrane biti veliki uspeh fudbalera Partizana.

foto: Print Screen Youtube

Od Evertona koji je srce veznog reda Partizana nismo videli skoro ništa. Dobio je žuti karton i borio se, ali jedan je od krivaca za prvi gol Olimpijakosa, kada je dao pogrešnu povratnu loptu kojom je Ben počeo napad Olimpijakosa.

foto: Print Screen Youtube

Njegova nervoza loše je uticala na igru crno-belih i on se uklopio u lošu igru odbrane Partizana.

Kosović je u prvom poluvremenu počinjao većinu napada Partizana i bio je igrač zadužen da loptu od centralnih defanzivaca prebaci do Leonarda ili Jankovića. U drugom poluvremenu neprimetan, u pojedinim trenucima verovatno ni on sam nije znao da li je na terenu.

foto: EPA/Srđan Suki

Od Leonarda se više očekivalo. Promašio je najbolju priliku na utakmici u 51. minutu, dobio je žuti karton pred kraj meča, ali od igrača oko kog se digla tolika prašina očekivalo se da napravi razliku, a on to nije uradio.

foto: Filip Plavčić

Marko Janković je bio najbolji pojedinac na terenu. Bivši vezista Olimpijakosa do ludila je dovodio odbranu crveno-belih i skoro svaki napad koji je on počeo bio je opasan po gol. Dobio je dosta udaraca, a pred kraj utakmice ga je zamenio Pantić. Marko Janković je ispraćen sa terena uz aplauze.

foto: Fonet

Uroš Đurđević je bio bleda senka onog igrača koji je sa lakoćom tresao mreže prošle sezone. Nije ušao ni u jednu priliku i izgubio je većinu duela sa protivničkim igračima. Počeo je akciju kod gola Partizana i imao je još par solidnih pokušaja asistencija, ali nije bio na nivou koji se od njega očekuje. Upada u oko da je pokušavao da uposli saigrače kada god je imao loptu, iako je njegov stil igre do ove utakmice bio dosta drugačiji i uglavnom je sam završavao svaki napad. Da li se nije snašao u špic tandemu sa Tavambom ili je nešto drugo u pitanju videćemo u utakmicama koje su pred nama, ali Đurđević može i mora bolje.

foto: Fonet

Tavamba je postigao gol i to pomalo srećno jer mu je golman prvo odbranio udarac, pa se lopta odbila od korpulentnog napadača Partizana u gol.

Dobio je dosta duela sa odbrambenim igračima Olimpijakosa i uradio je ono što se manje više od njega i očekuje.

foto: Fonet

Miroslav Đukić je rizikovao, krenuo je sa dva napadača i to je delovalo dosta dobro do drugog gola Olimpijakosa. Ipak, utisak je da je morao da reaguje posle tog gola i da je na neki način morao da probudi igrače koje je Ben doveo u nokdaun. Jednu izmenu je napravio prinudno, a drugu u poslednjoj fazi utakmice i tu se možda krije njegova greška. Videćemo da li će uspeti da probudi igrače za revanš u Pireju i da možda napravi čudo ili će u poslednjoj fazi kvalifikacija za Ligu Evrope dobiti priliku da pokaže šta zna.

Šta je Darko Kovačević video u Humskoj i šta očekuje da se desi u revanšu Partizana i njegovog Olimpijakosa? (FOTO) (VIDEO)

Olimpijakos nosi veliku prednost u Grčku i teško je verovati da će crno-beli uspeti da naprave čudo. Šteta je što Partizan nije nagrađen za sjajnu igru u između 5. i 55. minuta utakmice, ali sa odbranom koja je dosta sporija od napada Olimpijakosa, veznim redom sa manje iskustva od protivnika i nekonkretnim napadačima rezultat nije mogao da bude drugačiji.

BONUS VIDEO: Leonardno "beži" od novinara u Humskoj...

(Žarko Sokić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.