UEFA donela odluku o navijačima za utakmice Partizana i Olimpijakosa! Procurelo iz grčkog MUP-a!
Foto: Saša Pavlić Koky/AP

ako crno-beli prođu

UEFA donela odluku o navijačima za utakmice Partizana i Olimpijakosa! Procurelo iz grčkog MUP-a!

U Nionu su već prelomili na temu da li će biti gostujućih navijača na "Karaiskakisu" i u Humskoj za 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

Objavljeno: 17:56h

Mnogo se priča i piše o potencijalnom duelu Partizana i Olimpijakosa u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ako crno-beli prebrode revanš protiv Budućnosti.

Glavni razlog za to jesu navijači, jer su pristalice grčkog šampiona u prijateljskim odnosima sa Delijama, najvećim rivalima Grobara i pre svega se ti mečevi posmatraju iz bezbedonosnog ugla za sve aktere.

foto: Reuters

Tako su se pojavljivale informacije da su se klubovi već dogovorili da nema organizovanog vođenja navijača na gostujuće utakmice, ali je sve to demantovano od strane Pirejaca.

Ipak, sada grčki mediji uveliko navode da je UEFA donela odluku o zabrani gostujućih navijača na tim utakmicama, a da će je zvanično saopštiti čim se završi duel Budućnost - Partizan i crno-beli obezbede prolaz u narednu rundu.

foto: Profimedia

Oni se pozivaju na informacije koje su im stigle iz Ministarstva unutrašnjih poslova Grčke, tačnije ministra Jorgosa Vasilijadisa koji se navodno nalazi u Nionu gde sa predstavnicima Evropske kuće fudbala drži sastanke u vezi sa huliganizmom u Grčkoj, koji je u velikom porastu poslednjih godina.

Upravo su povodom toga se dotakli i teme oko potencijalnih duela Olimpijakosa i Partizana i svi su saglasni da ne bi trebalo da navijači gostujućih timova putuju u Atinu i Beograd.

foto: Saša Pavlić Koky

UEFA već godinama se bori protiv nereda na stadionima i oko njih, a sigurnost i bezbednost učesnika i svih ostalih im je uvek na prvom mestu, tako da se ovakva odluka očekivala.

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKI POEN: Pogledajte kako je Olga Danilović osvojila turnir na Vimbldonu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.