RADIŠA LIKES THIS: Grobari, postoji jedan razlog zbog koga OZBILJNO treba da se radujete duelu sa Olimpijakosom! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

Eh, ta ISTORIJA...

RADIŠA LIKES THIS: Grobari, postoji jedan razlog zbog koga OZBILJNO treba da se radujete duelu sa Olimpijakosom! (VIDEO)

Retko ko se seća ovog podatka, a odnosi se na utakmicu sa Anderlehtom, kada su crno-beli poslednji put uspeli da izbore plasman u elitu

Objavljeno:

Ukoliko prođe Budućnost, a na dobrom je putu da to uradi, Partizan u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona očekuje duel sa Olimpijakosom.

Pored toga što je ekipa iz Atine bratski klub sa Crvenom zvezdom, tačnije njihovi navijači su "pobratimi", postoji i fudbalska simbolika koja povezuje crno-bele iz Beograda sa crveno-belima sa jedne od najjužnijih tačaka Balkana.

NIŽU SE VELIKE BRIGE ZA DELIJE! Dva ključna igrača Zvezde na izlaznim vratima kluba! (VIDEO)

Naime, poslednji put kada su se crno-beli plasirali u Ligu šampiona, 2010. godine, u poslednjem kolu kvalifikacija (ovo sa Olimpijakosom ne bi bilo poslednje) su igrali sa Anderlehtom, a plasirali su se posle tri promašena penala tadašnjeg belgijskog šampiona.

Na golu crno-belih tada je bio Radiša Ilić, koji nijedan šut sa bele tačke nije morao da brani, pošto su fudbaleri u ljubičastom bili potpuno dekoncentrisani i čak tri puta su promašili CEO GOL.

PAKAO NA TERENU, A JOŠ VEĆI PAKAO NA TRIBINAMA: Beograd i Atina će biti ratne zone! (FOTO) (VIDEO)

A, zbog čega vam ovo sve uopšte pišemo? Zato što je tada na klupi Belgijanaca, doduše u ulozi pomoćnog trenera, bio Besnik Hasi, sadašnji strateg Olimpijakosa, koji se toga sigurno veoma dobro seća.

foto: Fonet

A, sećaju se i pravi, okoreli Grobari, koji se nadaju da će i ovoga puta njihovi ljubimci imati sreće i dovoljno znanja da izbace albanskog trenera i njegov tim iz daljeg takmičenja i pošalju ga u plej-of za Ligu Evrope.

Partizan i Olimpijakos su odmah napravili dogovor koji će verovatno razljutiti i Grobare, i Gejt 7 i Delije!

Tako da, eto još jednog razloga da se navijači crno-belih raduju meču sa atinskim velikanom. Takvi porazi sigurno ostaju urezani u sećanje, a OVDE možete da pročitate i šta je sam Hasi izjavio o predstojećem izazovu njegovog tima.

BONUS VIDEO: Šetalica Grobara na meču protiv Budućnosti

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.