Ljubimac Grobara, tri Srbina i bivši igrač PSŽ: Zvezda ide u Kazahstan, a ovo je sve što treba da znate o Irtišu iz Pavlodara! (VIDEO)
Foto: fkcrvenazvezda.com

SPREMITE SE, DELIJE

Ljubimac Grobara, tri Srbina i bivši igrač PSŽ: Zvezda ide u Kazahstan, a ovo je sve što treba da znate o Irtišu iz Pavlodara! (VIDEO)

Kakav im je stadion, aktuelna forma, igrački kadar, kao i poneka zanimljivost o klubu, ali i razdaljina između dva grada

Objavljeno: 10:57h

Crvena zvezda se plasirala u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope ubedljivom pobedom nad Florijanom sa Malte.

DELIJAMA ĆE SE STOMAK PREVRNUTI! Zvezda saznala s kim igra u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope! (VIDEO)

Sledeći rival izabranika Vladana Milojevića je kazahstanski Irtiš Pavlodar. Kao što se većina vas seća, crveno-beli su još pre dve godine gostovali u ovoj državi, a tada se nije slavno završilo. Podsetimo se ta dva poraza od Kairata, za koji je nastupao gorostasni srpski internacionalac (204 cm) Žarko Marković.

Irtiš je do drugog kola prošao pobedom nad bugarskim Dunavom sa 3:0 u ukupnom skoru, i dosta lakše nego što se pretpostavljalo zakazao meč sa srpskim predstavnikom.

Stadion Partizana ima novi detalj! A, ko je kriv za to? (FOTO)

Ono što nije dobro za crveno-bele je činjenica da su kazahstanci trenutno usred prvenstva, Irtiš je odigrao 19 kola i nalazi se na 4. mestu sa osam pobeda, sedam remija i četiri poraza, što znači da noge njegovih igrača nisu teške od priprema, kao i da je ekipa znatno uigranija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Što se igračkog kadra tiče, u defanzivnoj liniji Irtiš ima tri srpska fudbalera, koja dobro poznaju kvalitete i mane Zvezde... U pitanju su Miloš Stamenković, Mario Maslać (bivši igrač Voše) i Stefan Živković (bivši igrač Borca iz Čačka i Čuke). Od druge dvojice se očekuje da budu u sastavu i za meč sa srpskim timom, jer su bili među glavnima u pobedi nad Bugarima.

Interesantno, u napadu tima nalaze se dva dobro poznata imena. Prvo je Ismael Beko Fofana, koji je pre Irtiša nastupao za Partizan (nije se baš naigrao, ali su ga navijači voleli) kao i Frank Đa Đeđe, nekadašnji fudbaler Nice i PSŽ. Jedan od standardnih u navali je i portugalac Fonseka, koji je ranije nastupao za Feirense i par bugarskih klubova.

Evo i kako izgleda "roster" kazahstanskog tima:

foto: Printscreen/Soccerway
foto: Printscreen/Soccerway

Mnogi od vas se sećaju i gostovanja crveno-belih u Almatiju, na stadionu Kairata, koji ima uslove gore nego pola superligaških stadiona. "Vaj-faja" za novinare skoro da nije bilo, prenos je bio "smešan", a ambijent je bio pravi "komunistički".

Ni u Pavlodaru neće biti mnogo bolje, a evo kako izgleda Irtišov stadion.

Inače, Irtiš je klub osnovan 1965. godine, a nosio je mnoga imena: Traktor, Ansat, Irtiš Bastau, da bi se konačno vratio na prvobitno ime Irtiš. Оno što je posebno zanimljivo je da se ovaj klub, kao i srpski, nalazi na "državnim jaslama", ali s razlikom da je Kazahstan jedna od zemalja sa najvećim ekonomskim usponom na celom svetu...

Goleada, crveni kartoni, mesarski startovi! Zvezda je imala mnogo problema, ali je uspela da čekira kartu za Kazahstan! (VIDEO)

Osvojio je čak pet titula prvaka Kazahstana od otcepljenja od SSSR, poslednji put 2003. godine. Drugo kolo kvalifikacija za LE je i izjednačen najveći evropski uspeh kluba, pošto je još dva puta uspevao da se dokopa drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, gde je poražen od gruzijskog Metalurga 2011. godine, i od Širokog Brijega pre četiri leta.

Prvi meč će biti na programu 13. jula na stadionu u Pavlodaru, a fudbalerima vicešampiona Srbije će, pored protivnika, veliki problem zadavati i dalek put. Crveno-beli će morati da prevale 5.300 kilometara, a do konačnog odredišta će morati da putuju čak 10 sati. Nadamo se da im to neće smetati, kao i da će krajnji ishod biti drugačiji nego onda sa Kairatom...

BONUS VIDEO: Srđan Plavšić u zagrljaju Slavoljuba Srnića posle pobede nad Florijanom

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.