Nadrealno! Bravo odbranio sve šuteve u penal seriji, Čile je u finalu! (VIDEO)
Foto: Reuters

portugal na kolenima

Nadrealno! Bravo odbranio sve šuteve u penal seriji, Čile je u finalu! (VIDEO)

Čile će u finalu Kupa konfederacija igrati protiv pobednika meča Nemačka - Meksiko, koji se igra u četvrtak od 20 časova

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Čilea plasirala se u finale Kupa konfederacija pošto je na penale (3:0) savladala Portugal. Junak trijumfa Južnoamerikanaca bio je golman Klaudio Bravo, koji je odbranio sve šuteve rivala.

Klaudio Bravo bio je nesavladiv za fudbalere Portugala. Kako je koji šutirao sa 11 metara u penal seriji, tako je raspoloženi čuvar mreže Čilea zaustavljao udarce. Najpre Kvarežme, pa Mutinja, na kraju i Nanija. Najbolji igrač i kapiten evropskog prvaka Kristijano Ronaldo nije ni stigao do bele tačke, a pobednik je bio odlučen.

Posle velike borbe koja je trajala 120 minuta, pogotovo iscrpljujuće u produžecima, golova nije bilo. Malo je, ipak, nedostajalo da okršaj ne ode na "rulet", ali je Vidal u poslednjim minutima pogodio okvir gola Patrisija. Nedugo zatim zvezda Čilea je bila precizna...

Vidal je prvi pucao penal i uradio to tako da Patrisio nije imao šansu da zaustavi loptu. Golman Čilea Bravo je imao više sreće od kolege, pa je pogodio stranu u koju je šutirao Kvarežma i doneo prednost prvaku Južne Amerike.

Aranguiz je odmah potvrdio odbranu Brava, koji je odbranio i sledeći udarac Portugalaca. Na isti način, "pročitao" je šut Mutinja.

I Sančez je izabrao da gađa u desnu stranu Patrisija i pogodio. Čile je imao velikih 3:0.

Veliki pritisak je bio na Naniju, koji je morao da bude precizan da bi ostavio šampiona Evrope u igri. Međutim, Čile ima majstora između stativa - Klaudio Bravo je odbranio još jedan, treći udarac sa 11 metara.

Čile će u finalu Kupa konfederacija igrati protiv pobednika meča Nemačka - Meksiko, koji se igra u četvrtak od 20 časova.

KUP KONFEDERACIJA, POLUFINALE

Sreda

Portugal - Čile 3:0 penalima (0:0)

Četvrtak

Nemačka - Meksiko 20.00

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.