OPET UHVAĆEN: Mesi je utajio još 10 miliona evra preko svoje humanitarne fondacije?
Foto: Reuters

sad bi stvarno mogao u zatvor

OPET UHVAĆEN: Mesi je utajio još 10 miliona evra preko svoje humanitarne fondacije?

Argentinac je navodno osnovao tri fondacije u različitim periodima, a jedna je služila za privatne poslove njegove porodice

Objavljeno:

Problemima Lionela Mesija sa španskim vlastima oko utaje poreza izgleda nema kraja, pošto su sada na površinu isplivale nove informacije.

Na račun omalenog Argentinca su stigle nove optužbe nakon što je u maju osuđen na 21 mesec zatvora za utaju poreza, ali je ta kazna preinačena u novčanu i zato dnevno plaća 400 evra tokom u periodu na koji je bio osuđen.

foto: Reuters

Ipak, sada stižu nove informacije od strane španskog "ABC" koji tvrdi da je sakrio još 10 miliona evra od svoje Fondacije koja se bavi problemima dece širom sveta.

Na osnovu dokumentacije prikuljene u periodu od 2007. do 2015. godine, ovaj list tvrdi da su postojale tri njegove fondacije. Prva koja je formirana sa sedištem u Barseloni 2007. godine, druga 2009. godine u Argentini i treća 2013. godine u Kataloniji.

foto: Reuters

Navodno je jedna služila kao pokriće za privatne poslove Mesijeve porodice, a kako oni pišu čak 10 miliona evra nije prijavljeno ni španskim, ni argentinskim vlastima u tom periodu.

Ako se pokrene istraga protiv njega ponovo i ovi navodi se dokažu kao tačni, zaista bi na kraju mogao da završi iza rešetaka.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Milan Živadinović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.