NAJGORI TRANSFER U ISTORIJI FUDBALA! Liverpul je 2006. mogao da dovede Danija Alvesa, ali... Doveo je NJIH DVOJICU! (VIDEO)
Foto: Reuters

SRAMOTAN POSAO

NAJGORI TRANSFER U ISTORIJI FUDBALA! Liverpul je 2006. mogao da dovede Danija Alvesa, ali... Doveo je NJIH DVOJICU! (VIDEO)

Razmišljali su da je bolje potrošiti pare na dvojicu fudbalera, nego na jednog, ali... Definitivno nisu pogodili sa procenom

Objavljeno:

Da nas je neko pitao, koji je najgori transfer svih vremena, ne znamo šta bismo vam tačno rekli... Ali, posle ove priče koja stiže iz engleskih medija, narednih par dana ćemo govoriti - onaj Liverpulov iz 2006. godine.

Bivši izvršni direktor Redsa Rik Pari otkrio je da njegov nekadašnji tim nije želeo da dovede Danija Alvesa 2006, iako je mogao to da uradi, pošto nije želeo da ceo transfer budžet skrcka na jednog igrača, i to beka. Suma koju je morao da ponudi bila je oko 10.000.000 evra. Smešno za današnje uslove.

Iako je Rafa Benitez istakao da je jedan od prioriteta dovođenje ovog igrača, klub je odlučio da se ogluši o takve želje i dovede dvojicu.

Reklo bi se, dobar potez, racionalan, logičan...

Neviđena blamaža sudije i pored video tehnologije: Odgledao ponovljeni snimak i opet dao crveni pogrešnom igraču! (VIDEO)

Ali... Teško da je to bio.

- Postigli smo dogovor sa Seviljom za Danija. Sve je bilo na stolu, ali smo onda odlučili da dovedemo dva momka. Alves nije bio igrač kakav je sada, ali uvek se videlo da to može da postane - istakao je Pari u razgovoru za BBC Radio.

Umesto njega, dovedeni su Džermejn Penant i Piter Krauč...Penant je plaćen nešto manje od osam miliona evra, dok je s Kraučom posao bio rešen još leto ranije, pa su po ceni jednog (majstora) dovedena dvojica (prosečnih igrača za klub Liverpulovih ambicija).

- Kada se osvrnem, ako bih uradio išta drugačije, fokusirao bih se na dovođenje jednog igrača, umesto na pet, šest po sezoni - dodao je Pari i na taj način nagovestio da je klub pogrešno procenio kada nije želeo da dovede Brazilca.

BOMBA POD BAGDALOM! Kolosalno pojačanje stiže u Napredak! (VIDEO)

A, svi znamo šta je taj Brazilac postao. Jedan od najboljih bekova u istoriji fudbala!

BONUS VIDEO ESPRESO INTERVJU: Milan Živadinović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.