SKANDAL DO SADA NEVIĐENIH RAZMERA! Cela reprezentacija Rusije uhvaćena dopingovana?
Foto: Reuters

sprema se osuda

SKANDAL DO SADA NEVIĐENIH RAZMERA! Cela reprezentacija Rusije uhvaćena dopingovana?

Ovaj list navodi da je pronašao imena 23 tadašnja člana reprezentacije, i još 11 ruskih fudbalera, koji su na spisku hiljadu sportista dospelih u žižu javnosti nakon doping skandala decenije

Objavljeno:

Ozbiljan skandal potresa svetski fudbal. Prema saznanjima britanskog lista "Dejli Mejl" FIFA vodi istragu oko čitavog ruskog fudbalskog tima (23 fudbalera) na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu i ispituje da li su oni bili uključeni u "sistemski doping" Rusije i sakrivanje dokaza o slučajevima dopinga.

Ovaj list navodi da je pronašao imena 23 tadašnja člana reprezentacije, i još 11 ruskih fudbalera, koji su na spisku hiljadu sportista dospelih u žižu javnosti nakon doping skandala decenije. Advokat Dik Paud, bivši šef Svetske antidoping agencije (WADA), kazao je da FIFA mora da reaguje brzo i da reši ovu situaciju, posebno iz razloga što se naredno Svetsko prvenstvo igra upravo u Rusiji, zemlji domaćinu aktuelnog Kupa konfederacija.

foto: Reuters

- Moraju da saopšte koje su korake preduzeli, šta su našli i da urade sve što je potrebno kako bi zaštitili integritet ovog sporta. Ni organizacija kakva je FIFA, koja nema baš mnogo kredibiliteta, ne bi smela da ignoriše ovakve stvari - naveo je advokat koji je i član Međunarodnog olimpijskog komiteta. "Dejli Mejl" navodi i da je bilo nepravilnosti sa urinom kod 34 ruska fudbalera, a čak petorica od onih koji su igrali na Svetskom prvenstvu pre dve godine - sada igraju i na Kupu konfederacija. Istraga je u toku, a očekuje se da se FIFA uskoro oglasi i bar saopšti u kom smeru teče istraga. Više od 200 sportista, od najmanje hiljadu koliko je u izveštaju WADA, su atletičari, a još u 13 sportova, postoji dvocifren broj spornih slučajeva. Prethodno je, podsetimo, 111 ruskih sportista je "izbačeno" sa Olimpijskih igara 2016. godine u Rio de Žaneiru zbog doping skandala.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.