Surova eliminacija! Portugalu samo jedan gol falio za polufinale! (VIDEO)
Foto: Reuters

u21 ep!

Surova eliminacija! Portugalu samo jedan gol falio za polufinale! (VIDEO)

Tako će Renato Sančez i drugovi i pored dobrog utiska morati da spakuju kofere

Objavljeno:

I pored sjajne partije i trijumfa nad Makedonijom od 4:2 selekcija Ruija Žorža se vraća kući.

Gajili su Portugalci do nekih desetak minuta pre kraja nadu da mogu da dođu do pobede od tri gola razlike nad Makedonijom i domognu se pozicije najbolje drugoplasirane selekcije na Evropskom prvenstvu (ujedno i plasmana u polufinale), ali im je snove srušio Kire Markovski.

Fudbaler Rabotničkog je samo šest minuta nakon ulaska u igru majstorski kaznio ispadanje Portugalaca i pogotkom za 2:3 faktički je poslao ekipu selektora Ruija Žorža kući. Jeste Bruma drugim golom na meču u nadoknadi vratio malu nadu Portugalcima u finišu, ali je odmah posle tog pogotka Žota dobio crveni karton koji je označio i definitivnu eliminaciju Portugalije uprkos trijumfu od 4:2 u meču poslednjeg kola u grupi B.

Jer iako imaju šest bodova iz tri utakmice, slabija gol razlika (7:5) u odnosu na Slovačku (6:3), znači i da za njih nema više mesta na Evropskom prvenstvu za mlade, na koje su stigli sa velikim ambicijama. I igrali su sasvim solidno Portugalci na ovom šampionatu, uzeli su meru i nama i Makedoncima, ali dva olako primljena gola na večerašnjem meču u Gdinji skupo su ih koštala.

Tako će Renato Sančez i drugovi i pored dobrog utiska morati da spakuju kofere. Odlčno su otvorili meč, za dvadesetak minuta stekli su dva gola prednosti i izgledalo je da će lako zabeležiti potreban trijumf od tri pogotka. Međutim, u finišu prvog dela Enis Bardi im je sjajnim golom sa distance otežao posao, a i već spomenuti Kirovski odlučio je da im zagorča život u završnici.

Igrali su Portugalci fudbal, napadali, dominirali, ali se videlo da su tanki pozadi i da im je to rak-rana na ovom šampionatu. Možda nisu posle svega prikazanog zaslužili ovakav ishod, ali fudbal je ponekad surov i to je važna lekcija koju su ovi mladi igrači dobili večeras.

EVROPSKO PRVENSTVO (U-21)

GRUPA B

Srbija - Španija 0:1 (0:1) (Suarez 38)

Makedonija - Portugalija 2:4 (1:2) (Bardi 40, Markoski 80 - Edgar 2, Bruma 22, 90+2, Podens 57)

Rezultati by SofaScore

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.