PODACI KOJE JE IZNELA UEFA IZNENADILI SRPSKE NAVIJAČE: Ne verujemo da je iko očekivao da ovako stoje stvari sa Večitima!
Foto: Dado Đilas

lista najuspešnijih

PODACI KOJE JE IZNELA UEFA IZNENADILI SRPSKE NAVIJAČE: Ne verujemo da je iko očekivao da ovako stoje stvari sa Večitima!

Ako je suditi na osnovu onoga što se dešavalo u poslednjih 2 godina ovo je prilično veliko iznenađenje

Objavljeno:

UEFA je sastavila najnoviju listu najuspešnijih klubova u Evropi od kada su 1955. godine počela da se igraju međunarodna takmičenja.

Ovo je vrlo interesantno sa stanovišta srpskih navijača, jer moramo reći da smo pomalo i iznenađeni plasmanom naših klubova na ovoj listi.

Tako je recimo Crvena zvezda kotirana na visokom 27. mestu liste, iako se u poslednje dve decenije ne može nikako pohvaliti značajnijim rezultatima u evropskim takmičenjima.

foto: Marina Lopičić

Ipak, slavna prošlost je učinila svoje i dobri rezultati nekih prethodnih generacija su omogućili klubu sa Marakane da se i dalje relativno visoko kotira u evropskom fudbalu.

Ni Partizan nije nešto slabije prošao, pošto se nalazi na 38. mestu liste, iako je možda očekivano da bude i ispred Crvene zvezde makar na osnovu rezultata u novom milenijumu, kada su dva puta igrali grupnu fazu Lige šampiona i jednom stigli do šesnaestine finala Kupa UEFA.

foto: Dado Đilas

Od ostalih klubova iz bivše SFRJ, visokim rejtingom se može pohvaliti još i Dinamo Zagreb koji je na 30 mestu.

Što se tiče najuspešnijeg kluba svih vremena, to je očekivano i bez premca Real Madrid, aktuelni šampion "starog kontinenta" koji ima 12 takvih pehara u svojim vitrinama.

foto: Reuters, AP

LISTA 10 NAJUSPEŠNIJIH EVROPSKIH TIMOVA:

1. Real Madrid

2. Bajern Minhen

3. Barselona

4. Mančester junajted

5. Milan

6. Juventus

7. Benfika

8. Porto

9. Arsenal

10. Liverpul

BONUS VIDEO: Autobus Crvene zvezde prolazi pored treninga Partizana na Zlatiboru

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.