ŠVAJCARAC OPLEO: Sep Blater pričao o porezu i spomenuo Novaka Đokovića! (FOTO)
Foto: Fonet

osuo paljbu po federeru

ŠVAJCARAC OPLEO: Sep Blater pričao o porezu i spomenuo Novaka Đokovića! (FOTO)

- Iskreno da vam kažem i nije jasno gde je Federerovo tačno prebivalište. Na primer, svi vrhunski igrači imaju prebivalište osim Federera

Objavljeno:

Nekadašnji predsednik FIFA Sep Blater, koji je optužen za korupciju, reagovao je na sve češće istrage o utaji poreza fudbalskih zvezda i konstatovao da su iz tih priča izuzete košarkaške NBA zvezde i bejzbol igrači.

Blater je istakao da su pod lupom samo fudbaleri, za razliku od ostalih sportista, a posebno je apostrofirao Rodžera Federera, koji je tokom karijere inkasirao više od 700 miliona evra.

foto: Fonetap

Zbog čega napadaju fudbalski svet? Niko ništa da kaže o Rodžeru Federeru, jednom od najvećih skupljača novca. On je nedodirljiv. Siguran sam da je tako jer sve radi ispravno - rekao je Blater.

On je uporedio Rodžera sa ostalim teniserima za koje, kako kaže, posluju transparentno.

foto: AP

- Iskreno da vam kažem i nije jasno gde je Federerovo tačno prebivalište. Na primer, svi vrhunski igrači imaju prebivalište osim Federera. Nadal je na Manakoru, Mari u Londonu, a Đoković u Monte Karlu. Federeru stoji samo Švajcarska. Isto tako bejzbol i NBA zvezde nisu pod istragom - dodao je Blater.

Poslednji u nizu fudbalera koji su se našli u problemu zbog utaje poreza su Kristijano Ronaldo, Anhel di Marija, Žoze Murinjo...

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.