ŠTA SMO SAZNALI O FLORIJANI? Trener - legenda Serije A, Italijani i Argentinci - glavni igrači, vatreni navijači, ali... Nešto drugo navodi na strepnju! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Scott Frendo

skener zvezdinog protivnika

ŠTA SMO SAZNALI O FLORIJANI? Trener - legenda Serije A, Italijani i Argentinci - glavni igrači, vatreni navijači, ali... Nešto drugo navodi na strepnju! (VIDEO)

Crveno-beli bi mogli mnogo više da budu zabrinuti zbog mogućih incidenata među navijačima

Objavljeno: 15:43h

"Znam samo da im je gazda Italijan i da imaju dosta italijnskih igrača!" Bile su to reči trenera Crvene zvezde, Vladana Milojevića, nakon što je njegov tim izvukao Florijanu sa Malte kao protivnika u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

ZVEZDU BAŠ GLEDA SREĆA NA ŽREBU: Crveno-beli saznali potencijalne rivale u 2. kolu!

I zaista, Maltežani su prilična nepoznanica ovdašnjim ljubiteljima fudbala što je donekle i logični, jer kada je reč o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, jasno je da oni spadaju u zemlje "trećeg sveta".

Ipak, daleko od toga da fudbal na Malti ne napreduje iz godine u godinu i da su njihovi pre svega timovi sve bolji, da dolaze kvalitetni strani stručnjaci i igrači koji podižu nivo.

Uostalom navijači crveno-belih su to mogli da vide i prošle godine kada je Zvezda igrala baš protiv tima sa Malte, Valete, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Pobedila je u oba susreta, ali teškom mukom, u obe utakmice Maltežani su stizali prvi do vođstva i potom imali i neke sjajne šanse da postignu pogotke.

MILOJEVIĆEVA REAKCIJA NA ŽREB: Ne bih da dajem prevelika obećanja!

A s obzirom na to da se tim sa Marakane više ne može dičiti dobrim rezultatima u Evropi, jasno je da protivnik mora da se shvati najozbiljnije moguće, da se ne bi dogodila neka nova bruka.

I jeste, Florijana ozbiljan tim, to pokazuju i trofeji, a ona je iz Slijemu najuspešnija ekipa u istoriji fudbala na Malti sa 25 šampionskih titula i 20 osvojenih nacionalnih Kupova.

Oni su ujedno i prvi tim ikada sa Malte koji je uspeo da prebrodi prvu prepreku u kvalifikacijama u Evropi. Bilo je to još davne 1993. godine kada su izbacili litvanski Ekranas u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a potom ispali od Porta.

Reči Vladana Milojevića sa početka teksta nisu nimalo daleko od istine, jer je Florijana zaista "italijanski" klub.

Vlasnik je Rikardo Gauči, Italijan, a trener je čuveni Đovani Tedesko, koji je tokom 90-tih i 2000-tih bio jedno od najprepoznatljivijih lica među ljubiteljima Serije A.

foto: EPA/Mike Palazzotto

Vratio se na klupu Florijane prošlog leta, nakon što je godinu dana vodio Palermo, a u tom periodu ga je menjala legenda belgijskog fudbala Luis Oliveira.

Ove godine je osvojio nacionalni Kup na Malti i tako izborio igranje u kvalifikacijama za Ligu Evrope, jer su u prvenstvu bili tek peti. Ovo im je prvi izlazak u Evropu još od 2012. godine.

Što se tiče igračkog kadra, osnovu ekipe čine četvorica Italijana (Montičeli, Pepe, Vela i Fontanela), ali i trojica Argentinaca (Ruiz, Varela i Kijeza).

foto: Printscreen/transfermarkt.com

I na kraju možda i ono najvažnije, a to je strah od navijačkih sukoba i ispada. Dobro je poznato u ovdašnjoj javnosti da na Malti živi veliki broj Grobara i da je vrlo moguće da dođe do incidenata sa Delijama koje budu putovale u La Valetu, što svakako mora da izazove veliku dozu opreza.

Znamo kako UEFA gleda na navijačke ispade i nerede, posebno kada su u pitanju klubovi iz Srbije i njihovi navijači.

Podsećamo da se prva utakmica igra na stadionu "Rajko Mitić" 29. juna, a revanš je 6. jula na stadionu Hibernijansa, na kome su crveno-beli igrali i prošle godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.