Zbog čega se slika Saše Ilića nalazi na naslovnoj strani UEFA? (FOTO)
Foto: Saša Pavlić Koky

priznanje za kapitena

Zbog čega se slika Saše Ilića nalazi na naslovnoj strani UEFA? (FOTO)

Velika čast za kapitena Partizana...

Objavljeno:

Pred start novih sezona Lige šampiona i Lige Evrope, Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je listu zanimljivih rekorda.

"Do čekamo prve žrebove za sezonu 2017/2018, UEFA vam predstavlja 'Kristijane Ronaldole i Lionele Mesije' kvalifikacija", novodi se na sajtu UEFA.

PARTIZAN PRONAŠAO REŠENJE DA ZADRŠI LEONARDA! Crno-beli su spremni na istorijski potez!

Na jednoj od dve vesti naslovnu fotografiju krasi legendarni kapiten Partizana Saša Ilić, koji je uz bezbroj velikih dostignuća u crno-belom dresu uspeo da ostavi i trag u evropskim takmičenjima.

foto: Printscreen/UEFA

Sale je rekorder po broju nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope sa 69 utakmica, 12 više od Kostasa Šaralabidesa iz Grčke, odnosno 14 u odnosu na Vitalija Rodionova iz BATE Borisova. Takođe, momak koji 30. decembra ulazi u petu deceniju života, kao igrač sa najviše nastupa u istoriji Partizana, rekorder je i po broju utakmica samo u kvalifikacijama za elitno takmičenje. Ilić je igrajući za Partizan, Galatasaraj i Salcburg sakupio 51. duel u borbi za Ligu šampiona, a ovde drugo mesto drži spominjani Rodionov sa pet manje. Kapiten crno-belih će imati priliku da dodatno uveća svoj rekord, pošto Partizan već narednog meseca očekuje novi pokušaj za ulazak u odabrano društvo.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.