NE RATUJU SAMO PARTIZAN I ZVEZDA: U Superligi je počelo novo prepucavanje, ovog puta za Ligu Evrope!
Foto: Fonet/aleksandar Koković

ko će dobiti licencu

NE RATUJU SAMO PARTIZAN I ZVEZDA: U Superligi je počelo novo prepucavanje, ovog puta za Ligu Evrope!

Mladost je izborila na terenu plasman u kvalifikacije, ali Radnički smatra da se nezakonito takmičila u prvenstvu i da zato bi trebalo oni da dobiju to pravo

Objavljeno: 11:21h

Ne ratuju samo večiti rivali, Partizan i Crvena zvezda u srpskom fudbalu, iako oni prednjače, već i oni "manji" klubovi, a upravo je jedan takav rat između njih počeo.

Zavšrnica Superlige Srbije bila je obeležena medijskim prepucavanjima na Topčiderskom brdu, ali po njenom završetku je izbio u sukob timova oko toga ko će izaći u Evropu.

Mladost iz Lučana je ostvarila istorijski uspeh i na terenu se izborila za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali Lučanci imaju problem da nisu dobili evrolicencu od FSS-a, ali se nadaju da će je sada dobiti, pošto su rešili svoje finansijske probleme.

foto: Fonet/aleksandar Koković

Međutim, i Radnički iz Niša koji je sezonu završio na petoj poziciji takođe se nada izlasku u Evropu, jer smatra da Mladost ne bi trebalo da dobije licencu, a kao argmuent poteže da je klub iz Lučana protizakonito dobio licencu za domaće prvenstvo, jer mu je račun godinama u blokadi.

- Njihov račun je već više godina u blokadi, a da bi se dobila licenca za domaće takmičenje uslov je da isti bude u trenutku licenciranja bez blokade, što nije bio sa njima slučaj. Oni su protivzakonito dobili licencu za domaće prvenstvo. Pravilnik FSS to jasno kaže i usaglašen je sa UEFA pravilima. Mladost ove sezone je na nezakonit način igrala u Superligi - rekao je predsednik Skupštine Radničkog, Radan Ilić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.