ZVEZDA SVETSKOG FUDBALA SE "RASPALA" PRED KAMERAMA: Sve manje imam želju da igram, ali ako odem... (VIDEO)
Vinisijus Žunior plače, Foto: Fabrizio Romano/Twitter

RASPLAKAO SE

ZVEZDA SVETSKOG FUDBALA SE "RASPALA" PRED KAMERAMA: Sve manje imam želju da igram, ali ako odem... (VIDEO)

Brazilac otvorio dušu

Objavljeno: 17:32h

Brazilski fudbaler Vinisijus Žunior prolazi kroz teške momente.

Zvezda svetskog fudbala je jedna od najglasnijih kada je u pitanju borba protiv rasizma, a tokom konferencije za medije nije mogao da sakrije emocije.

Brazil i Španija će odigrati prijateljski meč, a fudbaler Reala se rasplakao tokom konferencije otkrivši sa čim se sve suočava.

- To je jako tužno, to se dešava ovde svakog dana, na svakoj utakmici. Rastužuje me što moram stalno da se žalim. Ali, tako je sa svima “crnima” na svetu. Ovo nije problem samo u Španiji, nego širom sveta. Dešavalo se i mom ocu, da posao dobije beli čovek pre njega. Primećujem takve stvari i rešio sam da se borim. Borim se da se ne bi dešavalo u budućnosti - počeo je priču Vinisijus.

Otkrio je koliko mu je teško.

- Dugo se već suočavam sa ovim stvarima i što sam tužniji, to imam sve manju želju da igram fudbal. Rastužuje me to što nema prave reakcije, nema kazni. Zašto se ništa ne dešava posle toliko mojih žalbi? Moramo da radimo na tome da se to smanji, znam da je to proces.

Kaže da se više fokusira na borbu protiv rasizma nego na fudbal.

“Fudbal je jako važan, ali borba protiv rasizma je najbitnija stvar. Teško mi je da se fokusiram samo na utakmice. Tražim jednakost za sve. Želim da imam status kao svi drugi, da živim normalnim životom -rekao je Vinisijus i zaplakao, pa je konferencija privremeno prekinuta.

Priznao je da je želeo da napusti Španiju.

- Često sam razmišljao o tome da odem. Ali, ako odem, onda ću tim rasistima dati ono što priželjkuju. Zato sam rešio da ostanem u najvećem klubu na svetu, da ti što me vređaju moraju da me gledaju iz dana u dan. Nastaviću da se borim, jer me podržavaju saigrači, predsednik, klub - rekao je Brazilac.

Bonus video:

02:08

Profesorka kriminologije tvrdi da je Evropa u Ukrajini pokazala svoje pravo lice: RASIZAM JE NA DELU

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.