ŠOK: Zvezda ostaje bez Lige šampiona?
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

marakana

ŠOK: Zvezda ostaje bez Lige šampiona?

Mnogima se ovo neće svideti

Objavljeno: 15:07h

Fudbaleri Crvene zvezde u prolećni deo sezone ušli su sa poenom zaostatka u odnosu na Partizan na tabeli Superlige Srbije.

Ipak, crno-beli su protekle nedelje kiksnuli čak dva puta, pa crveno-beli trenutno drže lidersku poziciju sa četiri boda više od večitog rivala.

Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezdefoto: Starsport©

Srbija će i naredne sezone imati dva predstavnika u Ligi šampiona, ali će ovog puta oba tima morati kroz kvalifikacije da se dočepaju elite.

U boljoj poziciji će biti šampion kojeg očekuju lakše kvalifikacije nego vicešampiona.

Ukoliko uzmemo trenutnu situaciju na tabeli, to će biti Crvena zvezda.

Ona bi potencijalne kvalifikacije za Ligu šampiona igrala u tzv. stazi šampiona i tokom celog toka kvalifikacija bila bi nosilac.

Ipak, i pored toga, crveno-belima se predviđa da neće uspeti da se domognu elitnog takmičenja, već da će naredne sezone igrati u Ligi Evrope.

Naime, prema "Elo renkingu", trenutno je projektovano da će Crvena zvezda biti eliminisana u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu šampiona, a slična sudbina predviđa se i Dinamu iz Zagreba,

Naravno, do kvalifikacija ima još dosta, svašta se može promeniti do tada, a Zvezda pre svega mora da osvoji titulu u Superligi Srbije, gde joj Partizan diše za vratom.

Bonus video:

00:25

Gužva pred 172. večiti derbi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.