Aćerbi napustio reprezentaciju Italije nakon optužbe za rasizam!
Frančesko Aćerbi, Foto: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

optužen

Aćerbi napustio reprezentaciju Italije nakon optužbe za rasizam!

Uvredio fudbalera Napolija

Objavljeno:

Italijanski fudbaler i defanzivac Intera Frančesko Aćerbi napustio je reprezentaciju Italije nakon što je optužen da je u nedelju uvredio igrača Napolija Huana Hezusa na rasnoj osnovi.

Italijanska fudbalska federacija (FIGC) je navela da je Aćerbi izneo svoju verziju događaja saigračima u reprezentaciji i selektoru Spaletiju, gde je naveo da nije imao nameru da uvredi Hezusa na rasnoj osnovi, ali da je odlučio da ne bude deo reprezentacije za predstojeća dva prijateljska meča, protiv Venecuele i Ekvadora.

Huan Hesus
Huan Hesusfoto: EPA/ FABIO FRUSTACI

FIGC će ispitati Aćerbija o incidentu, pošto je Hezus prijavio sudiji meča Inter-Napoli da ga je Aćerbija nazvao "crnčugom".

Serija A je saopštila da će izveštaj sudije biti objavljen u utorak, i očekuje se da će se tada znati da li će biti podignuta istraga protiv Ačerbija.

Ačerbi rizikuje suspenziju od deset utakmica, a italijanska fudbalska tela mogu da traže i dužu suspenziju ako procene da je to potrebno.

Bonus video:

05:26

DOLASKOM DŽAJIĆA ZA PREDSEDNIKA FSS POPRAVLJA SE ODNOS ZVEZDE I PARTIZANA! Bjelinić: Ako Vidić pobedi FUDBAL SE MENJA IZ KORENA

(Espreso/Kurir/V.Ž)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.