"IME PARTIZAN JE SIMBOL ZA BORBU, NE ODUSTAJEMO OD TITULE!" Duljajeva jasna poruka pred meč u Lučanima (FOTO)
Igor Duljaj posle utakmice Partizana i Napretka iz Kruševca, Foto: Starsport©

"Nije ništa gotovo"

"IME PARTIZAN JE SIMBOL ZA BORBU, NE ODUSTAJEMO OD TITULE!" Duljajeva jasna poruka pred meč u Lučanima (FOTO)

Ja sam mnogo puta rekao i ponavljao, mi ne tražimo pažnju, nego poštovanje, rekao je strateg crno-belih između ostalog

Objavljeno: 12:01h

Igor Duljaj, trener Partizana izneo je očekivanja pred gostovanje Mladosti u Lučanima u nedelju od 13.30 u 26. kolu Superlige Srbije.

- Pa uvek kada se doživi neuspeh naravno da nije prijatno, ali ta utakmica što se mene i moje ekipe tiče završena. Stavili smo tačku, jer ima dosta utakmica ispred nas, ne vraćamo se nazad. Imao sam razgovor sa ekipom, rekao sam im da osim rezultata nemam šta da im zamerim. Imali smo dosta šansi, ali kao što sam mnogo puta rekao, pamti se rezultat. Meč je arhiviran - rekao je Duljaj.

Detalj sa utakmice Partizana i Napretka iz Kruševca
Detalj sa utakmice Partizana i Napretka iz Kruševcafoto: Starsport

Govorio je o narednom protivniku.

- Mladost je po tradiciji dosta nezgodan protivnik za Partizan, ne znamo u kakvom stanju je teren, ne tražimo alibi. Imali su dosta iskusnih igrača koji mogu da igraju na rezultat i umeju to da rade. To su u dosadašnjem delu prvenstva mnogo puta dokazali. Ovaj meč je važan, jer posle njega dolazi pauza od 14 dana i vrlo je važno na nju otići sa pozitivnim emocijama.

Fudbaleri Mladosti iz Lučana
Fudbaleri Mladosti iz Lučanafoto: Starsport©

Beograđani i Lučanci igrali su i tokom priprema na Kipru.

- Dve različite utakmice, prijateljska gde nema pritiska, gde treneri mogu da provere sa kakvim igračima raspolažu. Totalno drugačija utakmica će biti u Lučanima, nadam se da će teren biti u dobrom stanju, verujem da će navijači doći u velikom broju da bodre svoj klub i igrače. Biće teško, imamo planove i cilj. Nisam obećavao, niti bežim od toga da treba da se borimo za prvo mesto. Samo sam puno puta rekao, da nije važno ko je prvi na tabeli, nego ko će proći za cilj prvi. Borimo se za Evropu, Partizan ima igrače koji mogu da donesu profit klubu i važno je kada odete kao trener, da znate šta ostavljate. Imate Svetu, Severinu, Goha, Baždara... Partizan ima ekipu. Da ne spominjem Saldanju i druge igrače. To je važno. Znam da sam ušao u voz i važno je da ako promašite kolosek, da znate da je sledeća stanica pogrešna. Ja znam šta želim od Partizana, sportska priča, fer-plej. da idemo u ispravnom pravcu, a ja znam taj pravac.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport©

Posle susreta sa Napretkom, publika u Humskoj pružila je podršku Duljajevim momcima.

- Znate kako, običnog navijača nikada ne možete da prevarite. Oni prepoznaju kada tim daje maksimum. Čestitao sam Napretku na bodovima, izgubili smo, nema kuknjave, a publika i navijači su prepoznali da su igrači hteli jako pobedu, dali su sve od sebe. Nekad vas sreća ne posluži, ali videlo se da igrači to žele. Nije ništa gotovo, imamo svoj put, znamo šta hoćemo i želimo.

Igor Duljaj posle utakmice Partizana i Napretka iz Kruševca
Igor Duljaj posle utakmice Partizana i Napretka iz Kruševcafoto: Starsport©

Da li Partizan zaslužuje malo više poštovanja kod sudija?

- Nama je Napredak sa činjenicom da je došao sa najjačim timom je odao poštovanje. To je dokaz da nas protivnički timovi poštuju, bez obzira što su mnogi igrači imali po tri kartona. Ja sam mnogo puta rekao i ponavljao, mi ne tražimo pažnju, nego poštovanje. Mnogo puta do sada sam rekao - suđenje ne komentarišem, niti ću.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport©

Ko će biti na raspolaganju Igoru Duljaju za sutrašnju utakmicu?

- Oni se vraćaju, Severina je odradio suspenziju posle derbija, a Zahid se bolje oseća, odigrao je 45 minuta protiv Napretka bez treninga. Kovačević je počeo da trenira, sada čekam da se neko ne razboli. Svi osim Saldanje su spremni za sutrašnju utakmicu.

Gajas Zahid u dresu Partizana
Gajas Zahid u dresu Partizanafoto: Starsport©

Baždar je protiv Napretka imao nekoliko promašaja.

- Baždar naravno, mnoge stvari su se izdešavale. Postigao je jedan gol, drugi, poziv za reprezentaciju, glava je vruća, ne treba vršiti pritisak na njega, treba ga ostaviti da bude miran. On je i dalje izuzetno mlad igrač i sve se brzo izdešavalo što se njega tiče. Vremenom će sve doći na svoje mesto. Vreme radi za njega, moramo da budemo strpljivi kada su u pitanju mladi igrači.

Samed Baždar (desno) na 172. večitom derbiju
Samed Baždar (desno) na 172. večitom derbijufoto: Starsport©

Kako će izgledati napad bez Saldanje?

- Pa koga nema, bez njega se može i mora. Slično je i IMT igrao protiv nas na našem stadionu, tada je bilo drugačije, publika, ambijent. Oni igraju čovek na čoveka. Uvek se skoncentrišem na to, gledam da budemo fokusirani na gol. Važno je i kada pobedimo da vidimo da li je to igra koja zadovoljava publiku, da li su ljudi otišli zadovoljni sa stadiona. Važan je meč i tri boda su u pitanju.

Igor Duljaj i Mateus Saldanja na 172. večitom derbiju
Igor Duljaj i Mateus Saldanja na 172. večitom derbijufoto: Starsport©

Ponovo je Partizan drugi kao na početku sezone.

- Bili smo prvi, pa drugi, pa prvi, ali nismo komentarisali to. Važna je svaka sledeća utakmica, može da vam oduzme bodove ili donese. Važna je evropska karta, to su ciljevi. To ne znači da odustajemo od borbe za prvo mesto, ja kao trener nisam obećavao da moramo da osvojimo titulu, ali ne odustajemo. Partizan je ime i shodno tome ćemo se ponašati.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport©

Izmena neće biti, očekuje se sličan tim.

- Pa možda bude neka izmena, ali ništa drastično. Ne verujem, ne mogu da kažem, jer su bile dve teške utakmice, posle čega ide duga pauza, tako da će igrači imati vremena da se odmore. Svi osim Saldanje su u opticaju za utakmicu.

Пласман обезедио Sofascore

Ponovo će tu biti i veliki broj navijača.

- Ako se vratimo u blisku prošlost, videli smo da su na svakoj utakmici u gostima bilo mnogo, nikada više. Drago mi je što su prepoznali da se tim bori, što ima veliku želju, oni su se identifikovali sa drugima. Važna nam je njihova podrška. Izuzetno je važna, kao i uvek, mene i moju ekipu zanima čista sportska priča i fer plej.

Bonus video:

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

(Espreso/V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.