STRAŠAN SKANDAL U LIGI ŠAMPIONA: Navijači Lacija priredili UŽASNE SCENE!
Navijači Lacija, Foto: EPA/Claudio Peri

neverovatno

STRAŠAN SKANDAL U LIGI ŠAMPIONA: Navijači Lacija priredili UŽASNE SCENE!

Pa da li je moguće...

Objavljeno: 12:47h

Neviđeni skandal se desio na utakmici Lige šampiona.

Navijači Lacija su posetu Nemačkoj i Minhenu iskoristili da opet pokažu svoje pravo lice.

Najvatrenije pristalice ovog kluba su godinama na glasu kao ekstremni desničari i fašisti, a neki od njih to i ne kriju.

Navijači Lacija
foto: EPA

Nakon revanš meča nokaut faze Lige šampiona u kome je Bajern nadoknadio poraz od 1:0 iz prve utakmcie i pobedio sa 3:1 oglasila se minhenska policija i otkrila da su sprovedena hapšenja.

U Minhen je došlo 100 navijača Lacija, a jedan je uhapšen jer je otišao u pivnicu u kojoj je Adolf Hitler osnovao Nacističku partiju i pevao fašističke pesme.

PR minhenske policije Mihael Marinvald je potvrdio medijima da je 18-godišnjem navijaču izrečena kazna koja je četvorocifrena u evrima.

To nije sve jer je istakao da se gone još neki navijači Lacija koji su pevali pesme o "crnokošuljašima", paravojnoj jedinici Fašističke partije Benita Musolinija u Italiji.

Italijanska "Republika" je objavila video na kome se vidi kako navijači Lacija uzvikuju "Duče, Duče, Duče!" u Minhenu, što je naziv kojim se tokom vladavine oslovljavao ideolog i prvi čovek italijanskog fašizma.

Takođe se na snimku vidi kako pokazuju fašističkii pozdrav.

Pogledajte taj momenat:

Ova vest dolazi samo nekoliko dana posle vesti da su navijači Lacija posle poraza svog tima od Milana u Seriji A pretili smrću i slali grozne poruke Kristijanu Pulišiću, veznom fudbaleru Milana.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

(Espreso/Mondo/Prenela: Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.