PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE NE KRIJE ZADOVOLJSTVO: ''Svaki tim koji dođe na Marakanu...''
Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović, Foto: Starsport©

Bio je jasan

PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE NE KRIJE ZADOVOLJSTVO: ''Svaki tim koji dođe na Marakanu...''

Izneo je svoje mišljenje

Objavljeno:

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović, u razgovoru za ''Žurnal'' je izneo svoje mišljenje o dosadašnjem delu sezone i ciljevima za naredni period.

Maksimalan prolećni učinak ozario je lice predsednika najtrofejnijeg kluba u Srbiji, Svetozaru Mijailoviću:

- Odlično je sve što smo dosad uradili. Važno je da ekipa ulazi u formu, zalaganje i dobar rad uočljivi su na svakom meču i treningu. Očigledno je da idemo uzlaznom linijom. Najbitnije je da postižemo golove i pobeđujemo. Rezultati su jedino merilo uspešnosti, sve drugo je neka pretpostavka. Ciljevi ostaju isti - prvo mesto u Super ligi i Kup Srbije, do njih možemo samo pobedama.

Milojević je „podigao” mnoge igrače, ali čini se najviše Gelora Kangu i Šerifa Endiajea?

- Drugi neka ocenjuju pojedinačno igrače. Bitno je da tim funkcioniše. Svaki trening je jako dobro organizovan i sistematičan, insistira se na uklanjanju nedostataka sa mečeva kroz trenažne procese.

Šta se dešava sa Kostom Nedeljkovićem, trener Vladan Milojević je posle utakmice sa Čukaričkim kazao da se o njegovom stanju pita medicinski tim?

- Sve oko Koste je procena i dogovor naših medicinskih stručnjaka i Aston Vile, koji su prepisali odgovarajuću terapiju za njegov brži povratak. Na stručnom štabu i medicinskom timu je da odluči da li će da igra u večitom derbiju. Sigurno da imamo odgovarajuće zamene, na primer Mimovića koji je oduševio na debiju protiv Čukaričkog.

Osim neizvesne borbe za titulu, izuzetno zanimljiva je borba za četvrtu i petu poziciju, poslednju koja vodi u Evropu, čini se da je TSC već obezbedio treću?

- To govori da je naša liga jaka. Više konkurentnih timova utiče i na napredak fudbala u Srbiji. Jako je bitno i svaki tim mora da se potrudi da u njegovoj sredini bude teren koji će makar biti približno kvalitetan kao u većini evropskih zemalja ili na našem stadionu. Ako ste primetili, svaki tim koji dođe na Marakanu pruži maksimum, jer dođe do izražaja i njegova igra na podlozi kakvu imamo. Na našem terenu su optimalni uslovi i svaki igrač može da pokaže šta ume.

Za razliku od prvog mandata, trener Milojević mnogo veću šansu daje mladim igračima. Ko vas je od njih zadivio?

- U pripremnom periodu smo proveravali veliki broj mladih igrača, koji su pokazali potencijal. Ipak, mesto u prvom timu treba da se zasluži. Talenti su svesni toga i znaju da će dobiti priliku ko se pokaže na treningu. Ponoviću, bez obzira na godine u Zvezdi je uvek presudan kvalitet, samo se tako ostvaruju najviši ciljevi.

Bonus video:

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

(Espreso/Žurnal/Prenela: Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.