"ĐORĐE PETROVIĆ JE ČELSIJEV NOVI PETR ČEH!" Veličanje srpske "hobotnice" (FOTO)
Jedna od odbrana Đorđa Petrovića na utakmici Čelsija i Liverpula, Foto: Graham Hunt / imago sportfotodienst / Profimedia

SVETLA BUDUĆNOST

"ĐORĐE PETROVIĆ JE ČELSIJEV NOVI PETR ČEH!" Veličanje srpske "hobotnice" (FOTO)

A, kada vidiš da ti je golman tako pouzdan, onda si i ti kao igrač mirniji. Takav je za nas bio Petr Čeh. I znam da je ovo ogromno priznanje, ali smatram da Petrović može da bude novi Petr Čeh ovog kluba, kaže Džon Obi Mikel

Objavljeno:

Đorđe Petrović briljirao je na golu Čelsija u porazu od Liverpula u finalu Liga kupa Engleske odigranom na kultnom Vembliju.

Jedna od odbrana Đorđa Petrovića na utakmici Čelsija i Liverpula3
Jedna od odbrana Đorđa Petrovića na utakmici Čelsija i Liverpula3foto: Graham Hunt / imago sportfotodienst / Profimedia

Uprkos neuspehu, navijači "plavaca" na internetu su veličali srpsku "hobotnicu", a najbolju pohvalu izrekao je Džon Obi Mikel.

- Svo poštovanje za Roberta Sančeza, koji je fantastičan golman, ali je Đorđe Petrović onaj pravi. Posle svake odbrane izgleda tako smireno i sigurno. A, kada vidiš da ti je golman tako pouzdan, onda si i ti kao igrač mirniji. Takav je za nas bio Petr Čeh. I znam da je ovo ogromno priznanje, ali smatram da Petrović može da bude novi Petr Čeh ovog kluba - rekao je nekadašnji fudbaler tima iz Londona.

Džon Obi Mikel u dresu Čelsija
Džon Obi Mikel u dresu Čelsijafoto: AP

Dva dana pre finala istu stvar je istakao Kevin Hičkok, bivši čuvar mreže ekipe sa Stamford bridža.

Kevin Hičkok
Kevin Hičkokfoto: Erica Denhoff / Zuma Press / Profimedia

- Đorđe Petrović me podseća na Petera Čeha. On je bio fantastičan golman, osvojio je mnogo toga sa Čelsijem. A, bez ikakve senke sumnje, Đorđe može da bude zaista top golman na duže staze - ocenio je Hičkok.

Srbin je po Sofascore aplikaciji bio drugi najbolji igrač utakmice, a nedodirljiv u svom sastavu sa ocenom 8.9 i čak 10 odbrana.

- Nismo srećni kako se završilo i mnogo nas boli. Ostavili smo sve od sebe na terenu, tim je uložio ogroman napor, stvorili smo mnogo šansi, pogodili stativu. Imali smo dovoljno prilika da „ubijemo“ utakmicu, ali nismo uspeli. I onda smo primili gol - utučeno je pričao Petrović posle susreta.

Jedna od odbrana Đorđa Petrovića na utakmici Čelsija i Liverpula
Jedna od odbrana Đorđa Petrovića na utakmici Čelsija i Liverpulafoto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Nije dozvolio da ga savlada malodušnost.

- Gol koji smo primili je sve promenio, nismo uspeli da sprečimo Liverpul da podigne trofej. Sve nas je ovo mnogo pogodilo, jer je mnogima od nas prvo finale u karijeri i to na Vembliju. Zato ovo osećanje moramo da iskoristimo da nam bude gorivo za ubuduće - zaključio je Petrović.

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.