ŽELE DA UNIŠTE RIVALA! "Crvena zvezda uzme dva igrača Partizanu i upropasti konkurenta" - tako oni rade!
Foto: Starsport

objasnio

ŽELE DA UNIŠTE RIVALA! "Crvena zvezda uzme dva igrača Partizanu i upropasti konkurenta" - tako oni rade!

Recept za dominaciju

Objavljeno: 21:33h

Uoči mečeva osmine finala Lige šampiona gost u studiju "TV Arena sport" bio je istaknuti srpski menadžer Ranko Stojić.

On je u svega nekoliko rečenica objasnio zašto je Bajern Minhen ostvario primat u odnosu na Borusiju Dortmund u Nemačkoj, uporedivši ih sa Crvenom zvezdom i Partizanom:

Ranko Stojić
Ranko Stojićfoto: Saša Pavlić Koky

- Dortmund je igrao finala i osvajao je. Mnogo sam naučio od (legendarnog trenera, Otmara) Hicfilda i često ga ističem, iako sam tada živeo u Francuskoj, a on je često govorio da je mnogo naučio u knjizi (Bleza) Paskala, velikog francuskog filozofa i književnika, "Misli" i to je isticao u intervjuima. Kada je to rekao, odmah sam išao da tražim tu knjigu. To mnogo znači igračima, pogotovo trenerima. Ta era Dortmunda bila je fenomenalna, imali su i tim, stručni štab i finansijske mogućnosti. Bajern Minhen uvek ima prevashodni cilj da oslabi najvećeg konkurenta, Borusija nije mogla da se odbrani od toga. To bi bilo kao kada bi Zvezda sada kupovala jednog ili dva igrača Partizana i automatski oslabiš najvećeg konkurenta. Haland je skautiran, plaćen je tada 25 miliona evra čini mi se i mislio sam tada da je prevelika cifra, a nakon toga znamo gde je otišao - rekao je Ranko Stojić.

Bonus video:

01:23

UEFA DOBILA OZBILJNU KONKURENCIJU! Stručnjak o narušavanju suštine: Klubovi sa tradicijom neće moći da igraju vrhunski fudbal!

(Espreso/Mondo/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.