POJAVILE SE SPEKULACIJE DA FIFA UVODI PLAVI KARTON: Evo šta na to kažu iz SVETSKE KUĆE FUDBALA
Foto: PRINTSCREEN YOUTUBE/BRIGHT SIDE

rešeno

POJAVILE SE SPEKULACIJE DA FIFA UVODI PLAVI KARTON: Evo šta na to kažu iz SVETSKE KUĆE FUDBALA

Čelnici su bili kratki i jasni u obraćanju

Objavljeno: 18:26h

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da ne planira da plavi karton kao vid kazne uvede u najviši rang fudbala, kao i da su izveštaju o tome preuranjeni.

Britanski Telegraf je u četvrtak preneo vest da FIFA planira da u upotrebu uvede plavi karton kao vid kazne, pored crvenog i žutog kartona. Doduše, u tekstu je navedeno da je probni period rezervisan za niže lige u Velsu i da bi tek od naredne godine pojedina ozbiljnija takmičenja poput FA kupa mogla da razmotre uvođenje.

Iz Svetske kuće fudbala istakli su da su izveštaji preuranjeni i da plavog kartona neće biti na najvišem nivou. Makar ne u skorijem periodu.

- FIFA želi da raščisti pitanje takozvanog plavog kartona. Nije istina da planiramo da ga uvedemo u najviši rang fudbala i svi izveštaji o tome su preuranjeni. Bilo kakvo testiranje, ako bude uvedeno, biće ograničeno na testiranje na nižim nivoima. Ovu temu ćemo ponovo otvoriti 2. marta - navodi se u saopštenju FIFA.

Podsetimo, plavi karton bi "naterao" igrača da izađe iz igre na deset minuta. Po pravilniku kažnjavali bi se igrači koji naprave dovoljno grub faul ili u slučaju igrača koji nemaju dovoljno poštovanja prema sudijama

Bonus video:

00:48

FUDBAL I KRIMINAL SU NEZAOBILAZNI PARTNERI! Stručnjaci obelodanili zloupotrebu FUNKCIJA u fudbalu: Dolazi do začaranog kruga!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.