NIŠTA OD POTPISA KOJEM SU SE NADALI U CRVENOJ ZVEZDE: Kovačević presekao i doneo ogromnu odluku
Darko Kovačević izabrao dobro poznatog Španca za novog trenera Olimpijakosa, Foto: Starsport©

to je to

NIŠTA OD POTPISA KOJEM SU SE NADALI U CRVENOJ ZVEZDE: Kovačević presekao i doneo ogromnu odluku

Darko Kovačević izabrao dobro poznatog Španca za novog trenera Olimpijakosa

Objavljeno: 15:52h

Nadali su se potajno u Crvenoj zvezdi da bi Barak Bahar mogao da postane novi trener Olimpijakosa i tako im olakša život, ali od toga, sada i definitivno, nema ništa.

Naime, pirejski crveno-beli odlučili su se da na mesto šefa stručnog štaba postave dobro poznatog Španca Hozea Luisa Mendilibara.

Kaska Olimpijakos od starta sezone za Panatinaikosom, a odnedavno i za trijom koji zjedničkim snagama sa Zelenima čine PAOK i AEK, a nezadovoljstvo gazde Evangelosa Marinakisa raste. Sezonu je na kormilu započeo Dijego Martinez, početkom decembra zamenio ga je Karlos Karvaljal koji se na klupi crveno-belih iz Pireja zadržao svega 11 mečeva. Osim što je imao svega pet pobeda, kap koja je prelila čašu bio je poraz u atinskom derbiju sa Panatinaikosom.

Tri dana nakon što je ponovo preuzeo sportski sektor Olimpijakosa Darko Kovačević odabrao je portugalčevog naslednika.

Hose Luis Mendilibar preuzeo Olimpijakos
Hose Luis Mendilibar preuzeo Olimpijakosfoto: Vinny Orlando/IPA Sport / / Sipa Press / Profimedia

Prvi put je iskusni španski stručnjak napustio domovinu radi trenerskog angažmana, a odabrao je, malo je reći nestabilno područje za fudbalske stratege. Došao je na mesto gde trenere smenjuju kao dobar dan. Nije Olimpijakos baš kao rumunski Botošani promenio 11 trenera u poslednje dve i po godine, ali je u pomenutom periodu na klupi Olija sedelo sedam različitih stručnjaka.

Dolazak Španca na Karaiskakis na kojem je prošlog leta igrao Super kup Evrope sa Seviljom i junački poginuo pred Mančester Sitijem posle jedanaesteraca, još nije ozvaničen, ali grčki mediji pišu od plati od 1.500.000 evra godišnje, dok takođe ostaje da se definiše dužina trajanja ugovora.

Mendilibara je preporučilo osvajanje Lige Evrope sa Seviljom koju je napustio 8. oktobra prošle godine, a stučnajk čija je karijera počela sredinom devedesetih godina prošlog veka vodio je ekipe na čak 468 utakmica u španskoj Primeri.

Bonus video:

00:23

Koreografija Crvena zvezda Mančester siti

(Espreso/Mozzartsport/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.