DA LI ĆE BAJERNOVO ČUDO OD DETETA PAVLOVIĆ ZAIGRATI ZA SRBIJU ILI NEMAČKU? Stvari su upravo POSTALE JASNIJE!
Za koju reprezentaciju će zaigrati Aleksandar Pavlović?, Foto: LUKAS BARTH / AFP / Profimedia

nije još gotovo, ali...

DA LI ĆE BAJERNOVO ČUDO OD DETETA PAVLOVIĆ ZAIGRATI ZA SRBIJU ILI NEMAČKU? Stvari su upravo POSTALE JASNIJE!

Za koju će reprezentaciju zaigrati Aleksandar Pavlović? Nemci imaju svoju teoriju

Objavljeno:

Aleksandar Pavlović je u kratkom periodu uspeo da digne Nemačku na noge i potpuno zasluženo postane jedna od glavnih bundesligaških tema u prethodnim danima. Fudbaler srpskih korena rođen 2004. godine jesenas je zakoračio na najsvetlju fudbalsku pozornicu u Nemačkoj i već tada demonstrirao veliki potencijal, ali je glavna fudbalska tema postao pogocima u prethodna dva kola, protiv Augzburga i Menhengladbaha.

Gol minulog vikenda uticao je da se Pavlović nađe u timu kola, ali i pokrenuo pitanje njegovog izbora reprezentativnog dresa. A kada je tema stav ljudi u Fudbalskom savezu Nemačke, jasna slika može da se stekne kroz stavove u Bajernu, gigantu koji ima značajan uticaj na tom polju. Iz te perspektive, stav Herberta Hajnera, predsednika Bavaraca, nagoveštaj je epiloga koji nije obećavajući za Srbiju.

Aleksandar Pavlović će ipak zaigrati za Nemačku?
Aleksandar Pavlović će ipak zaigrati za Nemačku?foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Iako su Pavlovićevi kvaliteti razlog da njegov naredni korak na reprezentativnom putu sa velikom pažnjom prate i iščekuju i svi u Srbiji, signali iz Nemačke nagoveštavaju da je prednost na strani Pancera, čije je sve mlađe selekcije Aleksandar i prošao.

"Srećan sam što se Aleks Pavlović tako dobro razvio", rekao je Hajner za nemački Skaj posle pobede Bajerna nad Borusijom Menhengladbah i dodao:

"Dobija šansu u klubu i koristi je na najbolji način. Igra odlično, miran je sa loptom i ima veoma dobru viziju, što je odlično. Ujedno je i pokazatelj da smo u stanju da razvijamo igrače iz sopstvene akademije".

Kako stoje stvari, Aleksandar Pavlović će zaigrati za Nemačku
Kako stoje stvari, Aleksandar Pavlović će zaigrati za Nemačkufoto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Na niz komplimenata nadovezao se Hajnerov stav po pitanju eventualnog Pavlovićevog debija za Nemačku

"Ukoliko nastavi ovako, sigurno će dobiti šansu u reprezentaciji, ali ćemo videti da li će se to desiti pre Evropskog prvenstva".

Ipak, na pitanje da li je selektor Pancera Julijan Nagelsman kontaktirao igrača ili klub, u prethodnom periodu ovim povodom, prvi čovek Bavaraca je ostao tajanstven.

"Neću ništa da kažem na tu temu", bilo je sve što je kazao Hajner.

Upravo Nagelsmanova reakcija se sa nestrpljenjem iščekuje u Nemačkoj gde je sve učestalija tema da li Panceri imaju vremena da čekaju Pavlovića ili je neophodno da debituje već u prvim narednim izazovima kako eventualno Srbija ne bi iskoristila priliku i privolela mladog fudbalera. Danima unazad ova tema je bila povod za izjave niza istaknutih vudbalskih radnika u Nemačkoj, pohvale na račun Pavlovića izneli su između ostalog Lotar Mateus i Štefan Efenberg, i sudeći po imenima koja "lobiraju" kako bi vezista što pre debitovao za nacionalni tim zemlje u kojoj je rođen, eventualna pobeda Srbije u toj trci predstavljala bi pravi podvig.

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

(Espreso/Mozzartsport/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.