OPROSTIO DUG ZVEZDI, A POKAZIVAO "SREDNJI PRST" NAVIJAČIMA: Ko je bivši fudbaler koji je napao Bjelicu?
Duel Petkovića i Mitrovića, Foto: Starsport©

zanimljiva biografija

OPROSTIO DUG ZVEZDI, A POKAZIVAO "SREDNJI PRST" NAVIJAČIMA: Ko je bivši fudbaler koji je napao Bjelicu?

Poznat po incidentima

Objavljeno: 13:25h

Srpsku javnost je šokirala vest da je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Nikola Petković napao proslavljenog košarkaškog asa Nemanju Bjelicu.

Za sada nije poznat razlog ovog incidenta, ali Petković je i kao igrač znao podigne dosta bure svojim potezima.

Seniorski fudbal je počeo da igra u Radničkom iz Pirota odakle prelazi u novosadsku Vojvodinu.

Dres Crvene zvezde oblači prvi put u avgustu 2008. godine kada je stigao na pozajmicu iz Genčlerbirligija.

Potom je izborio transfer u Ajntraht, odakle je prešao u ruski Tom, a odatle pravac Saudijska Arabija.

U avgustu 2011. Petković se vratio u Crvenu zvezdu sa kojom je potpisao ugovor na dve plus jednu godinuTokom sezone 2011/12. je odigrao samo 12 utakmica u Superligi Srbije.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio Kup Srbije 2012. godine. U junu 2012. iz kluba su mu poručili da ne računaju na njega za novu sezonu, pa je Petković dogovorio sporazumni raskid ugovora.

Nikola Petković, desno
Nikola Petković, desnofoto: Starsport©

Počekom septembra 2012. je kao slobodan igrač potpisao ugovor sa Hapoelom iz Tel Aviva Tokom jesenjeg dela sezone 2012/13. je odigrao osam prvenstvenih susreta za Hapoel. Nakon što je Petković odlučio da oprosti dug Crvenoj zvezdi, dobio je poziv iz kluba da se ponovo vrati.

Petković je u januaru 2013. ponovo potpisao ugovor sa Zvezdom, pa je tako po treći put postao igrač beogradskih crveno-belih. Tokom prolećnog dela sezone 2012/13. je bio standardan i odigrao je 11 prvenstvenih utakmica.

Igrao je još za Sidnej, Vesterlo, Janbian, Zemun, potom se oprobao u Kini i na Tajlandu, da bi konačno rekao zbogom fudbalu u dresu Vojvodine.

Navijači Crvene zvezde ga pamte po nekoliko incidenata. Jednom prilikom nije mogao da se nosi sa zvižducima na Marakani, pa je odlučio da navijače Zvezde časti pokazivanjem srednjeg prsta sa obe ruke.

Bio je akter burnog derbija 2015. godine kada je fizički nasrnuo na protivničke igrače. Bilo je i spekulacija da se potukao sa Brunom Mezengom, a bio je i kažnjen. Baš on i Mezenga su bili sankcionisani sa po 5.000 evra zbog nezalaganja na jednom meću.

- Mislim da nisam zaslužio novčanu kaznu, pogotovo ne toliko veliku. Imao sam želju da igram, ali nikako nisam mogao da pronađem motiv na onakvom terenu u Surčinu i protiv daleko slabije ekipe. Teško mi psihički pada ova situacija, ali ću nastojati da ispunim obaveze i budem na raspolaganju stručnom štabu - rekao je Petković za "Sportski Žurnal".

Bonus video:

01:30

Napadnut Nemanja Bjelica

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.