"UČINIĆEMO SVE DA NE RAZOČARAMO NAVIJAČE PARTIZANA!" Duljaj iskreno sumirao pripreme (VIDEO/FOTO)
Igor Duljaj na treningu Partizana, Foto: Starsport©

"Pažljivo smo birali"

"UČINIĆEMO SVE DA NE RAZOČARAMO NAVIJAČE PARTIZANA!" Duljaj iskreno sumirao pripreme (VIDEO/FOTO)

U svoje ime mogu da im obećam da ću dati poslednji atom svoje snage, poslednju kap svoga znoja da ova ekipa izgleda još bolje u sportskoj borbi, poslao je Igor poruku svim pristalicama crno-belih pred nastavak Superlige

Objavljeno: 11:25h

Fudbaleri Partizana završili su zimske priprememe na Kipru bez generalne probe koja je otkazana zbog nevremena.

Crno-beli su ranije savladali Mladost iz Lučana (4:0), Aja Napu (4:0) i Botev Vraca (1:0), a trener Igor Duljaj sumirao je rad na rajskom ostrvu.

Igor Duljaj na treningu Partizana
Igor Duljaj na treningu Partizanafoto: Starsport©

- Mogu jednim delom da budem zadovoljan. Videli ste da poslednja tri dana nismo bili u mogućnosti da uradimo ono što smo zamislili. Najveći problem je današnja poslednja provera, tako da smo 'osakaćeni' zbog te jedne utakmice koja bi na mnogo značila. Moraću nešto da modifikujem kada se vratimo u Beograd. Izuzetno je malo odigrati tri utakmice pred početak prvenstva Srbije. Što se tiče treninga možemo da budemo zadovoljni kako su igrači izgledali, mislim da ćemo u tom ritmu nastaviti jer nas čeka težak period do kraja sezone - kaže Duljaj za TV Arena Sport.

Da li je utakmica protiv Boteva Vrace mogla da da odgovore na neka pitanja? - Prijateljske utakmice su jedno, kada dođu takmičarske utakmice, to je nešto drugo. Imali ste prilike da vidite u Sloveniji protiv kakvih protivnika smo igrali i to ne treba ništa da znači. Najvažnije je da se veliki deo igrača koji je bio u Sloveniji nalazio i ovde. Bilo je mnogo lakše odraditi ono što smo želeli. Ova poslednja utakmica nam je bila potrebna upravo zbog novih igrača kako bi se što pre uklopili. Nažalost, zbog loših vremenskih uslova nismo mogli da je odradimo, pa ćemo novi igrači kroz prvenstvo morati da ulazimo u formu.

Planirali ste da igrate "generalku" bez bonusa, da li je razlog tome da bi igrali Goh i Ovusu?

- Minuti su im potrebni. Bilo je planirano da Trifunović igra kao bonus, međutim, želeo sam da vidim novog igrača kako će da funkcioniše sa Nathom, Saldanjom, Zahidom i ostalima. Naravno, to nije sastav koji će početi meč sa Javorom. Nešto ćemo do prve utakmice uraditi, imam nekog 'keca u rukavu'. Videćemo.

Novajlije su ono što je Partizan i planirao.

- Partizan je brzo reagovao što se tiče novih igrača. Znali smo tačno koji profil nam je potreban. Mislim da je klub prepoznao čemu težimo, a to je da podignemo kriterijume što se tiče dovođenja igrača. da se ne dovodi samo da bi se doveli. Pažljivo smo birali, Partizan, ako dođe do promena, ne treba da brine jer će imati okosnicu tima. Nema potrebno da se svake godine dovodi pet-šest novih fudbalera, imaju kostur tima i to je važno šta svaki trener ostavlja iza sebe.

Kastiljo, Goh, Ovusu su tu neko vreme, kako oni funkcionoišu?

- Potrebno im je vreme, proces prilagođavanja je kod nekih traje kraće, kod nekih duže. Najvažnije je da se oni ovde osećaju kao kod kuće, da ih je kolektiv primio na najbolji mogući način i sa te strane će im biti mnogo lakše da se adaptiraju, da što pre uđu u formu. Neće imati duži proces prilagođavanja.

Ovusu priča perfektno engleski, kakva je situacija sa Gohom i Kastiljom? - Uvek postoji ta neka jezička barijera kada je komunikacija u pitanju. Fudbalska komunikacija je veoma laka, tako da će se prepoznati na terenu. Opet će biti 'kako treniramo tako i igramo'. U tom kontekstu neće biti nekih većih problema.

Da li deluju kao igrači koji mogu da doneseu kvalitet Partuzanu u nastavku sezone?

- Mislim da mogu da donesu, ekipa ne zavisi od par igrača. Ako ih imate više koji mogu da promene tok utakmice onda je to pozitivna stvar. Biće veoma interesantno. Mi ništa ne obećavamo. Mogu lično i u ime svoje ekipe da obećam, da ćemo dati sve od sebe da izgledamo još bolje nego što smo izgledali. Za to je potrebno dosta muke i truda. Međutim, takav je fudbal, učinićemo sve da ne razočaramo navijače Partizana.

U prvom delu je Zahid delovao više sa leve strane, sada više deluje sa Nathom u centralnom delu. Da li je to novi tandem, nova filozifija?

- Znate, filozofija je izuzetno teška reč, fudbal je živa stvar i sve zavisi od protivnika. On ima svoje ambicije, svoj plan, ideju. Ako se vi nametnete oni će biti u poslednjoj trećini. To je samo početna faza u kojoj protivnik stoji a mi diktiramo kako će to izgledati na terenu.

Gajas Zahid
Gajas Zahidfoto: Starsport©

Mogu li Natho i Zahid da budu na svakoj utakmici zajedno na terenu?

- Mogu svakako, nadam se da će da ih posluži zdravlje. Ono što je izuzetno važno je da tu ima mnogo igrača koji se nameću. Ako bih nekog izdvojio među njima onda je to Samed Baždar. Shvatio je da je ipak rad ono što može da donese uspeh.

Bibars Natho i Igor Duljaj
Bibars Natho i Igor Duljajfoto: Starsport©

On je i sam rekao da je svestan da je "razočarao mnoge" i da je spreman da se dokaže u crno-belom dresu. Deluje zrelo za momka koji je napunio 20 godina.

- Ne treba on nikome da se dokazuje već da radi ono što najbolje zna. Ekipa i mi smo tu samo servis da mu pomognemo. Kako njemu tako i svima. Drago mi je što je neke stvari shvatio. To su mladi momci, ja ih razumem jer sam prolazio kroz takav period. Doduše, nisam tako dugo bio u tom 'vakumu', da li ću otići ili ostati. Ovo su nove generacije, telefoni 'rade', neka obećavanja. On je, da kažem, bio malo 'izgubljen', tako da mu kolektiv i Partizan želi sve najbolje. Odlično je odradio pripreme i potrebno je da sačeka njegovih pet minuta. A, oni će se pojaviti.

Samed Baždar na utakmici Partizana i Vojvodine
Samed Baždar na utakmici Partizana i Vojvodinefoto: Starsport©

Na poziciji špica ili nekoj drugoj?

- To je živa stvar, špica, iza dva špica... Sve zavisi od protivnika.

Trening fudbalera Partizana na Kipru
Trening fudbalera Partizana na Kiprufoto: FOTO: FK Partizan

Mateus Saldanja je ostao, koliko ste zadovoljni što nije napustio ekipu?

- Mnogo je doneo ne samo on već i drugi igrači. Fudbalska pijaca pokazuje ko koliko vredi. Videli ste da su dvojica igrača Partizana otišli u odlične klubove, u top lige. On je imao mnogo ponuda, bio je i on na slatkim mukama. Klub je odoleo tim ponudama, tako da je Saldanja, bar za sada, član Partizana. Nadam se, do kraja sezone.

Da li navijači Partizana mogu da se nadaju peharu u Humskoj?

- Sami se sećate šta je bilo pre šest meseci, kakva su bila nagađanja i predviđanja što se tiče naše ekipe. Ja ću opet da ponovim, za nas je najvažnija samo sledeća utakmica. A, to je Javor iz Ivanjice.

Fudbaleri i navijači Partizana u Kruševcu
Fudbaleri i navijači Partizana u Kruševcufoto: Starsport©

Da li se nadate navijačima u Humskoj?

- Nadam se i imam poruku za njih. U svoje ime mogu da im obećam da ću dati poslednji atom svoje snage, poslednju kap svoga znoja da ova ekipa izgleda još bolje u sportskoj borbi. Ne mogu sam i oni su nam potrebni. Ovi momci zaslužuju njihovu podršku. I nadam se da ćemo ih videti na stadionu Partizana i pored istoka i pored zapada. Očekujem da će oni biti tu negde - zaključio je Duljaj.

Bonus video:

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

(Espreso/TV Arena Sport/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.