SA MIJATOVIĆEM U NJUJORK IDE I ŠTOPER? Moguć dupli srpski transfer u Siti, tu su i finansijski detalji!
Jovanu Mijatoviću će se priključiti Strahinja Tanasijević?, Foto: FK Crvena zvezda

zemljaci idu preko bare

SA MIJATOVIĆEM U NJUJORK IDE I ŠTOPER? Moguć dupli srpski transfer u Siti, tu su i finansijski detalji!

Jovan Mijatović bi mogao da ima dobro poznatog saigrača u Njujorku

Objavljeno:

Sve je dogovoreno, nedostaju samo potpisi. A oni su formalnost, pošto je Njujork Siti utanačio transfera dvojice Srba. Da, dobro ste pročitali, te iako je dugo Jovan Mijatović figurirao kao meta kluba iz Sjedinjenih Američkih Država, u MLS se seli i Strahinja Tanasijević.

Prema informacijama Mozzart Sporta, čelnici Crvene zvezde i Njujorka su se sporazumeli da se Mijatović otisne preko Atlantika u transferu vrednom 8.000.000 evra inicijalno, uz napomenu da bi posao mogao da naraste do celih 10.000.000, pod uslovom da se ostvare klauzule iz ugovora koje se tiču bonusa na osnovu broja utakmica i golova.

Mijatović ih je postizao u Mozzart Bet Superligi i realno je očekivati da bude efikasan i na drugoj adresi.

Jovan Mijatović dobija srpskog saigrača u Njujork Sitiju?
Jovan Mijatović dobija srpskog saigrača u Njujork Sitiju?foto: Starsport©

Tako će crveno-beli još jednim velikim transferom zaključiti zimski prelazni rok, pošto je ranije desni bek Kosta Nedeljković potpisao za Aston Vilu u poslu vrednom 9.000.000 evra, a onda se vratio u ekipu Vladana Milojevića na pozajmicu do kraja sezone.

Što se Mijatovića tiče, mladi napadač isprava nije bio za opciju igranja u MLS-u, želeo je u neki od evropskih klubova, ali ponuda koju je dostaio jedan od klubova Siti grupe je dostavio najbolju ponudu i posle toga nije bilo dileme gde će Jovan igrati.

Postavljalo se u pitanje tajminga transfera, da li sad ili na leto, da bi na kraju odlučeno da doskorašnji fudbaler Zvezde odmah ode u Veliku jabuku. U SAD-u će imati priluku da se nametne i tom evropskom fudbalu kome teži, jer u poslednje vreme igrači baš iz MLS-a dolaze nazad na Stari kontinent i ako su dobri potpisuju za velike klubove, kao što je slučaj sa golmanom Đorđem Petrovićem, sada među stativama Čelsija.

Prilagođavanje Mijatovića na novu sredinu trebalo bi da bude olakšano usled saznanje da će mu društvo praviti još jedan fudbaler iz Srbije. U pitanju je Strahinja Tanasijević, štoper Spartaka koji će takođe u Njujork Siti. S tim da je obeštećenje za 26-godišnjeg defanzivca značajno niže, a opet vrlo dobro za uslove u Mozzart Bet Superligi i prilike u Subotici. Reč je o sumi od 350.000 evra i deset posto od narednog transfera. Posao je praktično gotov, pošto se Tanasijević, prema informacijama Mozzarta, nalazi u Engleskoj na lekarskim pregledima i bude li sve u redu otisnuće se u SAD.

Na taj način Spartak će dobiti fin novac, a Tanasijević još jednu priliku da igra u inostranstvu. Prethodno je bio u italijanskoj Veroni i francuskom Parizu FC, a po povratku u Srbiju igrao za Čukarički i Mladost GAT.

Bonus video:

00:23

Koreografija Crvena zvezda Mančester siti

(Espreso/Mozzartsport/Darjan Nedeljković/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.