BEKENBAUEROV PREMINULI SIN BIO JE NA PROBI U ZVEZDI: Odigrao je i jednu prijateljsku utakmicu (FOTO)
Franc Bekenbauer, Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

DOKAZIVAO SE NA MARAKANI

BEKENBAUEROV PREMINULI SIN BIO JE NA PROBI U ZVEZDI: Odigrao je i jednu prijateljsku utakmicu (FOTO)

Prezime Bekenbauer je za mene ogroman teret koji sam osećao od početka fudbalske karijere. Svi me gledaju kao "kajzerovog" sina, pričao je tada Štefan

Objavljeno:

Preminuo je Franc Bekenbauer, verovatno i najbolji fudbaler u istoriji Nemačke, a njegov preminuli sin bio je na probi u Crvenoj zvezdi.

Štefan je imao 21. godinu kada je 1990. godine došao na Marakanu, a odigrao je i jednu prijateljsku utakmicu protiv nižerazrednog Palilulca.

- Zašto sam otišao iz SR Nemačke? Zato što je tamo veoma teško mladim igračima. Igra se tvrdo, na snagu. Tehnika i znanje su u drugom planu. Dominiraju oštri i iskusni igrači. I još nešto: prezime Bekenbauer je za mene ogroman teret koji sam osećao od početka fudbalske karijere. Svi me gledaju kao "kajzerovog" sina. Očekuju valjda da odmah igram kao on i traže mi mane. Očekivanja su bila velika i to breme me je nateralo da razmišljam o odlasku - tada je rekao Štefan u intervjuu za renomirani list Tempo.

Štefan i Franc Bekenbauer
Štefan i Franc Bekenbauerfoto: Teutopress / ullstein bild / Profimedia

Nastasvio je u istom tonu.

- Kad sam video da moja tehnika, a ja sam u igri izraziti tehničar, ne nailazi na odobravanje, bilo mi je jasno da moram da menjam sredinu. Čuo sam za Crvenu zvezdu, o njoj se u SR Nemačkoj dosta zna i zašto da ne pokušam? Znam da jugoslovenski fudbal uživa ugled zbog visoke tehnike i izuzetnih pojedinaca, pa se nadam da sam našao pravu sredinu. U svakom slučaju neću lako odustati od ideje da ovde zaigram - istakao je tada Štefan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.