Grujiću, moraš da pročitaš šta je Dejan Stanković rekao o tebi i šta ti je poručio! A i Dušan Tadić isto!
Foto: Profimedia, Reuters

Velike reči

Grujiću, moraš da pročitaš šta je Dejan Stanković rekao o tebi i šta ti je poručio! A i Dušan Tadić isto!

Legendarni srpski fudbaler je dao prilično zanimljiv intervju
Objavljeno:

- Tadić je igrač koji pravi razliku. Igrač koji jednim potezom može da reši meč i nemam dilemu da će još napredovati u karijeri. Marko Grujić je talenat srpskog i evropskog fudbala. Igra u dobrom klubu, kod dobrog trenera. Njegov odlazak iz Crvene zvezde je bio uslovljen finansijskom situacijom kluba, ali nema razloga da žali zbog toga jer ima sve uslove da napreduje. Treba da bude povećen i disciplinovan. I da sluša trenera - rekao je Stanković.

foto: AP

Najveći problem svih klubova iz nekadašnje zajedničke države jeste prerani odlazak mladih igrača prouzrokovan lošim finansijskim stanjem.

- Srbija ima mnogo talentovanih sportsita i fudbalera. Deca u Srbiji generalno vole sport i fudbal. Znam da u FSS planiraju da limitiraju broj stranaca u srpskom fudbalu tako da će biti više prostora za domaće fudbalere. Ipak, postoji tržište gde je materijalni status jako bitan i klubovi sa Zapada Evrope su u mnogo boljoj situaciji. Zato mladi talenti iz Srbije odlaze prerano na Zapad. Teško je nešto promeniti jer je tržište otvoreno i slobodno za svakog igrača. Najvažnije je da klubovi poput Crvene zvezde budu finansijski stabilni i da zadržavaju svoje mlade igrače po nekoliko godina.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.