DULJAJ STAO U ZAŠTITU KOLEGA PRED NIŠ: " Ako hoćemo da igramo fudbal, moramo da imamo adekvatne uslove" (FOTO)
Igor Duljaj, Foto: Starsport©

"NAJVEĆI PROBLEM"

DULJAJ STAO U ZAŠTITU KOLEGA PRED NIŠ: " Ako hoćemo da igramo fudbal, moramo da imamo adekvatne uslove" (FOTO)

Kada su oni to rekli, nisu mislili na temperaturu, na -12 stepeni, nego da tereni nisu adekvatni da se po njima igra, rekao je trener Partizana

Objavljeno: 15:48h

Igor Duljaj, trener Partizana izneo je očekivanja pred gostovanje u Nišu protiv Radničkog u 18. kolu Superlige Srbije.

- Dugi niz godina znamo da je teren u Nišu veoma loš, ali nema nam druge nego da igramo i po takvom. Verujem da će i mom prijatelju Đorđeviću, treneru Radničkom, biti jednako neprijatno kao meni. Nadam se da se naši sportski prijatelji iz Niša neće naljutiti, ali to će nam biti najveći problem. I nama i njima - počeo je Duljaj.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport©

Digao je glas da se složi i podrži kolege koje su prethodnih dana govorile da u Srbiji u decembru ne može da se igra „kršteni“ fudbal.

- Video sam u nekoliko prethodnih dana da nema nikog da zaštiti kolege koje su rekle da u decembru kod nas ne može da igra fudbal. Kada su oni to rekli, nisu mislili na temperaturu, na -12 stepeni, nego da tereni nisu adekvatni da se po njima igra. Ako je teren dobar, ima grejače, hibrid, nema problema, a ako nemate uslove, kako ćemo mi i Radnički da pokažemo kvalitetan fudbal - kaže Duljaj.

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: Starsport

Slaže se sa šefom struke TSC-a Žarkom Lazetićem, koji je rekao da loši tereni izjednačavaju kvalitete dva tima.

- Uvek je lakše timu koji se brani da igra na takvom terenu nego ekipi koja želi da ide na pobedu i igra od noge do noge. Ovo nije opravdanje ili alibi, želim da zaštitim kolege koji su rekli ono što svi misle - da nemamo adekvatne terene, ako hoćemo da igramo fudbal, moramo da ih imamo - istakao je Duljaj.

Žarko Lazetić i Igor Duljaj
Žarko Lazetić i Igor Duljajfoto: Starsport

Pred put imao je poruku za svoje pulene:

- Mi smo spremni na sve što nas očekuje. Rekao sam igračima da ko nema kopačke sa šest krampona, neka ne dolazi na današnji trening. Mnogi su bili iznenađeni i pitali su me zašto, rekao sam im - videćete u ponedeljak - rekao je Duljaj.

Nema dilemu oko sastava.

- Odlično poznajem Đorđevića, on je moj veliki prijatelj, igrali smo zajedno u Ukrajini. Energičan je, borbenog duha, verujem da će energiju prebaciti na svoje igrače​​​​​​​. Verujem u svoju ekipu iz mnogo razloga. Pokazali su karakter, da vole svoju ekipu, poštuju kolege, ne štede sebe. Ima mnogo primera kada su igrači direktno iz kreveta dolazili na utakmicu, kao što su činili Jovanović, Ilić, Stojković, Nikolić... Nemam dilemu oko sastava, ali uvek se nešto dogodi, pa ćemo videti posle današnjeg treninga ko će putovati za Niš​​​​​​​. Verujem u njih, da će dati sve od sebe i očekujem pozitivan rezultat - poručio je Duljaj.

Nemanja Nikolić slavi gol
Nemanja Nikolić slavi golfoto: Starsport©/Srđan Stevanović

I nada se samo jednom:

- Ono što može da nas raduje je da, uprkos tome što se igra u ponedeljak u 16 časova, na jugu Srbije ima mnogo navijača Partizana i pozivam ih da dođu. Radnički ima mnogo kvalitetnih igrača, Petrov, Škrbić, Vojnović. Imaju i odličnog golmana Rosića, nadam se da će naši igrači biti raspoloženi da Rosić ne bude igrač utakmice​​​​​​​ - zaključio je Duljaj.

Bonus video:

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.