ZVEZDA IZNAD SVIH: Vidić otkrio najveće tajne karijere i setio se tragedije koja mu je otkinula parče duše! (VIDEO)
Foto: Profimedia

zamalo da ode u liverpul

ZVEZDA IZNAD SVIH: Vidić otkrio najveće tajne karijere i setio se tragedije koja mu je otkinula parče duše! (VIDEO)

Pričao je kako je preživeo bombardovanje, ali i kako ga je Rafa Benitez zvao lično i preko žene pokušao da ga ubedi da pređe u Liverpul
Objavljeno:
foto: Fonet/aleksandar Koković

- Ostvario mi se san, a imao sam 21 godinu. Pamtim i pobedonosni gol protiv Partizana u gostima. Posle gola sam želeo da preskočim ogradu i radost podelim sa “delijama”, ali je naša tribina bila na drugom kraju stadiona. Međutim, nije bilo sve toliko lepo. Moj veliki prjatelj Vladimir Dimitrijević je preminuo na terenu od srčanog udara. Imao je samo 20 godina. Bio sam sa njim kada ga je odvezla hitna pomoć. Bili smo nerazdvojni i delili smo iste snove. Onda je on preminuo. U kontaktu sam sa njegovim roditeljima i oni su ponosni na svog sina. Vladimir je bio veliki čovek i igrač pred kojim je bila velika karijera - rekao je Vidić.

Nekoliko godina kasnije posle statusa ikone kod Delija, isti je zaradio i kod navijača Mančester junajteda, a malo je falilo da završi u redovima najvećeg rivala.

- Da, razgovarao sam sa trenerom Liverpula, Rafom Benitezom. “Kako si?”. “Dobro sam!” i to je bilo sve. Moja supruga je bolje pričala engleski od mene i ona je razgovarala sa predstavnicima Liverpula. Bili su zainteresovani, ali onda, posle deset dana, više nije bilo vesti iz Liverpula. Onda se pojavio Mančester junajted. Fergi je zvao i razgovarao je sa mojim drugom. Samo jednom su se čuli! Fergi je pričao sporo, kako bih i ja razumeo. Rekao je da mu se sviđa kako igram i da ima poziciju za mene - prisetio se Vidić koji je zbog svojih igara, borbenosti i požrtvovanosti dobio i čuvenu pesmu "On dolazi iz Srbije i sve će da vas pobije".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.