TUGA: Umro legendarni srpski fudbalski trener!
Velimir Ciga Đorđević, Foto: Foto: Fudbalski savez Beograd

odlazak velikana

TUGA: Umro legendarni srpski fudbalski trener!

Istakao se kao trener OFK Beograda, Voždovca, Zvezdare, IMT-a, Mladosti iz Umčara, Poleta, Užičke Slobode, Majdanpeka, FAP-a, Mladog radnika iz Požarevca…

Objavljeno:

Velimir Ciga Đorđević, poznati fudbalski trener, preminuo je u Beogradu u 84. godini života.

On je bio trener mnogih beogradskih klubova i ostavio je neizbrisiv trag.

Ovim povodom oglasio se Fudbalski savez Beograda:

- U rodnom Beogradu je u 84. godini preminuo poznati fudbalski trener Velimir Ciga Đorđević. Tako je još jedno veliko trenersko ime otišlo u legendu. Ovaj, u pravom smislu te reči, boem pre svega beogradskog fudbala ostavio je dubok i neizbrisiv trag kada se radi o istoriji najpopularnijeg sporta u našem glavnom gradu, pa i šire - navodi se i dodaje:

- Voleo je Crvenu zvezdu, ali u njoj nije uspeo kao igrač, a kada ga je legendarnni Pera Ćosić nagovorio da se bavi trenerskim poslom, sve mu se iz korena promenio, jer je počeo da živi kao trener koji je svojim učenicima usađivao sve ono što je hteo da ostvari, a nije ga htelo. Njegova uspešna karijera vezuje se za osamdesete i devedesete godine prošlog veka, a istakao se kao trener OFK Beograda, Voždovca, Zvezdare, IMT-a, Mladosti iz Umčara, Poleta, Užičke Slobode, Majdanpeka, FAP-a, Mladog radnika iz Požarevca… Ciga je bio specijalista za uvođenje ekipa iz nižeg u viši rang - piše u saopštenju FSB.

Bonus video:

00:16

Fudbaler Lajpiga u sukobu sa klupom Crvene zvezde

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.