SRPSKI BEK CIRIHA DAO RECEPT ZVEZDI KAKO DA SRUŠI "50% SLABIJI" JANG BOJS: "Tako smo mi uspeli!"
Detalj sa utakmice Zveda - Jang Bojs u Beogradu, Foto: Starsport©

savet

SRPSKI BEK CIRIHA DAO RECEPT ZVEZDI KAKO DA SRUŠI "50% SLABIJI" JANG BOJS: "Tako smo mi uspeli!"

Utakmica Jang Bojs - Zvezda igra se u utorak od 21.00

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde mogu biti zadovoljni ulaskom u poslednji deo sezone pred zimsku pauzu. Nakon pauze zbog reprezentativnog fudbala, crveno-beli su uzeli sva tri boda na teškom gostovanju Vojvodini, dok je večiti rival Partizan doživeo potop protiv TSC-a pa je zaostatak šampiona na vrhu Superlige prepolovljen na tri boda.

A sada izabranike Baraka Bahara očekuje najverovatnije meč odluke u Ligi šampiona pošto u Bernu gostuju Jang Bojsu sa kojim se bore za treće mesto u grupi G i selidbu u Ligu Evrope.

A i iz Švajcarske su ovog vikenda stigle dobre vesti za Zvezdu pošto je Jang Bojs poražen u derbiju kola na gostovanju Cirihu (1:3) koji je preuzeo čelo tabele.

Nikola Boranijašević je kao desni bek domaćina u trijumfu igrao do 68. minuta, a za "Sportal" je dao utiske iz prve ruke o Jang Bojsu. Ukazao je najpre na ono što je jasno svima koji prate klupski fudbal u Švajcarskoj, a i što tabela pokazuje - Jang Bojs je postepeno izgubio dominaciju.

- Pre četiri godine kada je Zvezda takođe igrala sa njima bili su znatno bolji, bar za 50 odsto. Imali su po 10-15 bodova prednosti na tabeli, sećam se da dok sam bio u Lozani niko nije mogao da se nadigrava s njima. Sada je drugačije, iako svakako ima dobar tim Jang Bojs.

Zvezda ipak nije uspela da ih savlada na svom terenu.

- Govorio sam i tada da je Zvezda bolja, igrački je kvalitetnija od Jang Bojsa. Međutim, bila je u specifičnom trenutku, tražila se u formi sa dosta novih igrača. Potrebno je vreme da sve legne i sa novim trenerom. Jang Bojs jeste ekipa koja je dobro organizovana, zna se u svakom momentu šta se radi, ali ima mane - rekao je Boranijašević.

Bivši fudbaler Borca iz Čačka, Napretka i Lozane ima savet za crveno-bele.

- Zvezda bi trebalo da ih stisne pred njihovim golom u presingu. Jeste da igra na strani, ali bi mogla da iskoristi to što protivnik voli da igra u odbrani i odatle gradi napade. Tako smo mi uspeli u presingu da damo gol posle njihove greške. Vidi se da su u odbrani nestabilni i nesiguni, ulazili su u bespotreban rizik insistirajući na igri – savetuje Boranijašević.

Utakmica Jang Bojs - Zvezda igra se u utorak od 21.00.

Bonus video:

00:43

Atmosfera pred početak meča Zvezda - Lajpcig

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.