NOVA BRUKA SAVA MILOŠEVIĆA, BOSANCI OČAJNI, I LUKSEMBURG IH DEKLASIRAO: "Smeju nam se, ovo nije struka!"
Savo Milošević je sa Bosnom primio 10 golova u dve utakmice, Foto: EPA/Fehim Demir

selektor ih već razočarao

NOVA BRUKA SAVA MILOŠEVIĆA, BOSANCI OČAJNI, I LUKSEMBURG IH DEKLASIRAO: "Smeju nam se, ovo nije struka!"

Savo Milošević se našao pod još jačim udarom javnosti u BiH

Objavljeno:

Kolo pre kraja, sve je jasno u grupi J kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. Portugal je sinoć rutinski savladao Lihtenštajn u gostima 2:0, ali je odavno obezbedio plasman u Nemačku, a ima fascinantan učinak od svih devet pobeda uz gol-razliku 34:2.

U četvrtak se Portugalcima pridružila reprezentacija Slovačke koja je trijumfom 4:2 u Bratislavi eliminisala Island, ali i uništila šanse Luksemburga da ih stigne i napravi još veću senzaciju u ovim kvalifikacijama.

Ipak, koliko su napredovali, Luksemburžani su pokazali protiv Bosne i Hercegovine koju su deklasirali sa 4:1.

Tako se posle oktobarske bruke u Zenici protiv Portugala (0:5), selektor "Zmajeva" Savo Milošević našao pod još jačim udarom struke i javnosti u BiH.

- Teško razočaranje za sve nas. U poslednje vreme izgleda da smo zaduženi za podizanje samopouzdanja protivnicima. Šta drugo očekivati? Ovo je nekontrolisani proces koji traje druže vreme, svaku utakmicu igramo u drugačijem sastavu... Ne mogu ni igrači brzo da se uklope u koncept igre, ako i postoji koncept igre... Pa mi u 87. minutu uputimo prvi udarac u okvir gola! Odbrana je primila četiri gola, to je najbolje merilo kako smo igrali pozadi. Haotičan je proces u Savezu, padamo na rang listi, prodajemo ono malo ugleda što smo stekli i nažalost ovo nije kraj. Nije ovo dno, pogotovo ako ovako nastavimo sa konfuznim načinom vođenja reprezentacije - rekao je gost komentator BHRT-a Mensur Dogan pa nastavio još žešće:

- U fudbalu postoje određena pravila, određeni principi da možeš napraviti ekipu koja funkcioniše kako treba. Niko svesno ne radi toliki broj promena u svim linijama, zna se šta je kičma jednog tima... To treba imati što stabilnije, a da se ostalo dodaje. Mi vidimo kod nas ogroman broj promena, neko dobije šansu, pa ga onda nema naredne tri utakmice. Šta ima igrač od toga da ga tako 'iscimate', da malo igra, pa malo ne... Mi nemamo jasan koncept kako da izgleda reprezentacija, po sastavu i stilu igre.

Savo Milošević
foto: EPA/Jose Sena Goulao

- Nama nedostaje stabilnost, kontinuitet, a ovo me podseća na to da želimo što više igrača kroz reprezentacija. Nije ovo škola fudbala da k'o deci damo svima šansu. Da se stalno ovoliko rotira igrača, to nema logike, ni sportsku, niti bilo kakvu drugu. Ovo deluje ono kao "hajde, nadam se da će ovo upaliti, a ako ne, onda da vidimo ono drugo da upali". Meni je žao naše države jer gubimo rejting, žao mi je fudbala, a najviše momaka koji se ovako blamiraju.

- Mora postojati kontinutet, nisu oni toliko loši, oni igraju u svojim ekipama. Kod Peteva je funkcionisalo, a sada nikako? U čemu je onda problem? Stalno se nešto zamagljuje, daju se neke bombastične izjave, a ništa konkretno se ne vidi na terenu. Večeras je ovo veliko razočaranje i pokazatelj da gubimo i nadu, a kada izgubite nadu, izgubili ste sve. A kako se nadati kada se Luksemburg poigrava sa nama, smeju nam se pojedini njihovi igrači. Ovo nije struka, ovo krši pravila struke i dobijemo ovo što smo dobili, to je posledica - ispričao je Dogan.

Savo Milošević, Edin Džeko
foto: EPA/Jose Sena Goulao

A šta je Savo Milošević rekao u svoju i odbranu reprezentativaca?

- Nemamo nivo trke za ovaj nivo takmičenja. To je u jednoj rečenici razlog poraza. Bez toga je jako teško pričati o bilio kakvoj taktici, protiv ovako ozbiljnih ekipa. Iz toga su proizašle i loša koncentracija i reakcije. Ovo je realnost u ovom momentu. Ne vidim da je moglo bolje bez visokog nivoa i intenziteta trke - rekao je bivši trener Partizana pa najavio dodatna prepakivanja u ekipi:

- Tabaković i Hajradinović su pokazali da mogu biti od koristi, a i ostale novajlije su pokazale želju i to im se ne može prigovoriti. Protiv Slovačke ćemo promeniti ekipu i dobiti svežinu s momcima koji su odmorniji - izjavio je Milošević.

Bonus video:

00:21

Piksijeva reakcija na gol Mađara

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.